Karol Kot


Karol Kot (18 december 1946 - död 16 maj 1968) var en polsk mödare. Det var i Kraków de två morden begicks, i media kallades han för Kraków vampyren.

Karol växte upp Kraków med hans syster och deras mamma, han var skötsam i skolan. Men i ung ålder började han intressera sig för vapen och människans anatomi. Karol hade även börjat döda djur för att kunna dricka blod och så njöt han utav dödandet.

I september 1964 gick han till attack för första gången. Han knivhögg då en äldre kvinna bakifrån, hon överlevde attacken. Den andra attacken skedde några dagar senare så han knivhögg en äldre kvinna som klev av spårvagnen, mordförsöket misslyckades och kvinnan överlevde. Sex dagar senare var det dags igen, han förföljde en gammal dam till en närliggande gata innan han högg henne med ett dödligt hugg i hjärtat. Vad man tror så hade Karol uppehåll i sitt dödade tills 13 februari 1966 då han högg ihjäl en elva åring pojke. I april 1966 försökte han hugga ihjäl en åtta årig flicka, han högg henne med åtta hugg i magen,ryggen och bröstet innan han försvann ifrån platsen, flickan lyckades ta sig hem trots skadorna och de hann iväg till sjukhuset och läkarna lyckades rädda hennes liv.

Karol försökte även förgifta människor med arsenik som han blandade i drycker, han brukade lämna drinkar och hoppades på att folk skulle dricka. Men någon drack aldrig hans arsenikblandade drinkar som tur var. Han försökte förgifta en skolkamrat men han kände en kemisk doft så han drack inte utav drinken.

Karol greps 12 juni 1966, han fick genomgå en undersökning som visade att han var frisk och inte kunde dömas som psykiskt sjuk. Karol åtalades för två mord,tio mordförsök (sex fall var förgiftning) och fyra mordbränder. Under rättegången berättade Karol att han som liten brukade gå till slaktaren för att titta på när de slaktade grisar samt för att dricka deras blod. Flera rättspsykiatriska undersökningar gjordes och de kom fram till att han var helt frisk och kunde närvara på rättegången.

Den 14 juli 1967, dömdes han till döden.      
 
Avrättningen ägde rum 16 maj 1968 genom hängning. Vid obduktionen av hans kropp hittades en stor hjärntumör.

Spökfotografier

 
 
 

Top 10 Real-Life Crimes Inspired by Movies and TV