Serietips

Handling: True Detective följer Rust Cohle och Martin Hart, två detektiver vars liv blir intrasslade i en 17-årig jakt på en seriemördare i Louisiana.


Daniel Pearl Fallet

 
Daniel Pearl var en amerikansk journalist som for till Pakistan för att intervjua Sheikh Mubarak Ali Gilani. Just då skrev Daniel för The Wall Street Journal. De skulle träffats på en resturang i centrala Karachi. Men Sheikh dök inte upp istället blev Daniel kidnappad av pakistanska militanter. 

Militanterna hävdade att Daniel var en spion, de skapade en e-postadress och skickade ett mejl till USA´s regering mejlet löd så här: 

"We give you one more day if America will not meet our demands we will kill Daniel. Then this cycle will continue and no American journalist could enter Pakistan. (Deras krav var bland annat att släppa pakistanska fångar).

De skickade även med bilder på Daniel i handfängsel och en pistol mot huvudet. Det kom ingen respons ifrån hans redaktör eller ifrån hans fru.

Den 21 februari 2002 släpptes en video med titeln The Slaughter of the Spy-Journalist, the Jew Daniel Pearl. Videon är tre minuter och trettiosex sekunder. I videon säger Daniel:
 
My name is Daniel Pearl. I'm a Jewish American from Encino, California, USA. I come from, uh, on my father's side the family is Zionist. My father's Jewish, my mother's Jewish, I'm Jewish. My family follows Judaism. We've made numerous family visits to Israel".

Hans uttalande kritiserats av hans familj då de säger att Daniel var en "stolt amerikan". Hans familj lyssnade på videon och kom fram till att de hörde att Daniel inte höll med om det han var tvungen att säga. Efter Daniels uttalande visas bilder på hur han blir halshuggen. I slutet at videon kräver kidnapparna att alla muslimska fångar på Guantanamo Bay ska släppas annars kommer de göra detta igen.

Den 16 maj 2002 hittas Daniels avhuggna huvud och hans styckade kropp i en grav i Gadap, i graven fanns även hans träningsjacka han haft på sig. Daniels kropp återvände till USA och han begravdes i Mount Sinai Memorial Park Cemetery, Los Angeles.

I juli 2002 dömdes Saeed Sheikh till döden för mordet på Daniel. Saeed överklagade flera gånger och berättade senare att den riktiga mördaren var Khalid Sheikh Mohammed. En FBI agent som har granskat videon menar på att Khalid Sheikh Mohammed är mördaren då hans vener stämmer in på handen i videon. Khalid Sheikh Mohammed ska ha sagt under ett förhör - Med min välsignade högra hand högg jag huvudet av den amerikanske juden Daniel Pearl i staden Karachi i Pakistan. Khalid Sheikh Mohammed har legat bakom flera terror attentat, 2003 greps han och skickades till USA, där han genomgått många rättegångar bland annat inom World Trade Center attackerna.

En stiftelse startades i Daniels minne som heter Daniel Pearl Foundation.


VARNING titta på egen risk!


Joanna Dennehy & Gary Richards

I Mars 2013 hittades tre män mördade i Storbritannien, dessa mord kommer att kallas The Peterborough ditch murders. Det första offret hittades den 29 mars och det var Kevin Lee. Han hade blivit knivhuggen till döds och när hans kropp hittades var han klädd i en svart paljettklänning.Det andra offret var Lukasz Slaboszewski, även han hade blivit knivhuggen till döds, Lukasz ska ha mördads mellan den 19 - 29 mars. Även John Chapman ska ha mördades mellan 19 - 29 mars, båda kropparna hittades den 3 april i ett dike.

Joanna och Gary greps och Joanna erkände sig skyldig till de tre morden och även två mordförsök på Robin Bereza och John Rogers. Hennes psykiatriker bedömde henne som en psykopat med ett antisocial personlighetsstörning. 
Gary "Stretch" Richards misstänkts som skyldig till medhjälp men nekar, så får se vad som sker i rättegången.

Gary berättade för polisen att Joanna drivits av blodtörst och han under tvång hjälpte Joanna.. Joanna ska även ha skrutit till hennes vänner att hon och Gary var som Bonnie och Clyde och att hon ska ha mördat åtta personer.


Gary Richards.

Hon sitter idag på HM Prison Bronzefield (där sitter bland annat Rosemary West). Hon dömdes till livstids fängelse. Gary dömdes även han till livstid med ett minimum av 19 år.

Offerna

    


Filmtips 128

Byzantium är en skräckfilm från 2012.

Handling: Hela sina långa liv har Clara och hennes dotter Eleanor varit på flykt. Livet som nattens varelser, det som brukar kallas vampyrer, har börjat tära på dom. De slår sig till ro i en sömnig liten badort och hoppas kunna starta ett nytt liv. Men för en ung flicka är det svårt att behålla en hemlighet, hur mörk den än må vara.