Happy Halloween

 

Dokumentär om spökerier på olika hotell

 

Filmtips inför Halloween

   

 


High Aim 6

 
High Aim 6 var ett fartyg från Taiwan, skeppet lämnade Taiwan 31 oktober 2002 och hittades i Australien 8 januari 2003. Det sista man hörde ifrån kaptenen var i december. Skeppet undersöktes och man fann ingen ifrån besättningen ombord. Det fanns även inga tecken på sjönöd eller bråk, och det fanns inga tecken på att folk skulle ha övergivit skeppet, då besättningens personliga tillhörigheter kvar ombord. Det fanns även bränsle och mat, det verkade som om skeppet var rustad för en lång resa.

Än idag vet man inte vad som hänt med besättningen vissa teorier att kaptenen och skeppets ingenjör hade mördats men det finns inga bevis för detta påstående. På grund av denna underliga händelse kommer fartyget att kallas spökskeppet.

I cirka ett år lämnades fartyget på Broomes sandstrand och blev en populär turistattraktion. De som bodde i staden hade hoppats att det skulle bogseras ut till havs och bli torpederat för att användas som dykvrak.

I oktober 2004 blev dock skeppet nedrustat och skickades till en lokal soptipp.


Maury Travis

 
Maury Travis (född 25 oktober 1965 - död 10 juni 2002) var en amerikansk seriemördare. Man vet inte exakt hur många kvinnor Maury mördat, i ett brev som han själv skrev berättade han att han mördat sjutton kvinnor. Men poliserna är tveksamma till antalet. Men sannolikt ligger han bakom tolv dödsfall.

Tiden för morden (2001 - 2002) var Maury villkorligt frigiven för ett rån han begick 1989. Han har även suttit för andra brott. 1 april 2001 hittades Alysia Greenwade kropp, hon hade blivit våldagen, torterad och strypt. Två månader senare fann man ytterligare en kropp och det var Betty James, hon hade även blivit våldtagen, torterad och strypt.

Från maj till oktober fann man ytterligare fyra kroppar, alla hade blivit våldtagna, torterade och strypna. Kvinnorna var Teresa Wilson, Verona Thompson, Yvonne Crues och Brenda Beasley.  
Han greps 7 juni 2002, väl inne i häktet skrev han ett brev och han skrev bland annat "I'll tell you where many others are, och "To prove I'm real, here's directions to number seventeen.

Polisen gjorde en husrannsakan hemma hos Maury och fann en tortyrkammare med tortyrredskap och en elpistol. De fann även tidningsurklipp av hans brott och videoklipp han filmat, några har läckt ut på internet.

Innan Maury hann dömas så hittades han död i cellen, han hade ett kuddfodral över huvudet och armarna var bundna och hängd, polisen bedömde dödsfallet som ett självmord. Men de fann ett självmordsbrev.

Finns en video ute där man ser en kvinna sitta fast i hans källare tror jag, med händer och fötter bakbundna i handbojor. Videon finns här.
 

Allagash bortförandet


Allagash bortförandet inträffade 20 augusti 1976. Fyra män Jack Weiner och hans tvillingbror Jim, Chuck Rak och deras guide Charlie Foltz ute i vildmaren de skulle campa. De åkte till AllagashMaine.

Första natten hände inget. Andra natten i vildmarken upptäckte männen ett klart ljus inte långt i från deras ställe. De brydde sig inte om ljuset först då de trodde det var en helikopter eller liknande, men efter ett tag märkte de att det var märklig kvalitet av ljus. Därefter försvann ljuset. Dagen efter rullade på utan några konstiga incidenter.

De hade försökt fiska på dagen men de fick ingen fisk och bestämde sig för att testa på natten istället. Natten den 20 augusti
slog de läger på stranden vid Eagle Lake i stället. När natten kom så gjorde de upp en eld. De förväntade sig att elden skulle brinna i flera timmar. Elden var tänkt att användas som en fyr för deras ställe under tiden de var och fiskade. 

Efter ett tag upptäckte Chuck samma klara ljus de hade sett två nätter tidigare. Han sa till de andra att ljuset var tillbaka. Alla tittade på ljuset och var överens om att objektet såg mycket större ut denna gången och att ljuset inte gav ifrån sig något ljud. Charlie tog tag i en ficklampa och började ljussignalera S.O.S.

Efter att Charlie precis ljussignalerat slöts en ljusstråle från undersidan av farkosten, ljusstrålen kom i snabb riktning mot dem. De började paddla snabbt mot stranden, men inte Chuck han verkade vara hänförd av objektet. De hann inte långt innan ljuset var precis över kanoten.

Det nästa de kommer ihåg var att de var tillbaka på stranden. De stod alla vid vatten kanten och stirrade efter farkosten som svävade bort ifrån dem, helt plötsligt försvann objektet som en skott rakt upp i luften. Förvirrade och uttmattade av händelsen bestämde männen sig för att gå och lägga sig. Den elden de fixat innan de skulle fiska var nu bara en hög av bränt glöd. De somnade utan att tala om händelsen. Dagen efter pratade de lite om händelsen medans de packade sina saker för att flytta till ett annat ställe. De var inte med om något liknade igen.

Det gick tolv år sedan började Jack och Jim få mardrömmar om att de befann sig i ett medicinskt undersökningsrum, de berättade även att de drömde om varelser med stora svarta ögon och stora huvuden. De berättade för de andra männen om deras mardrömmar och det visade sig att alla drömt liknade mardrömmar.

Männen genomgick hypnos för att försöka komma ihåg vad de var med om natten den 20 augusti 1976. De mindes att de blev bortförda och var ombord på farkosten. Ombord utsattes de för olika tester som hudprover, sädesprover, blodprover och urinprover. Varelserna pratade med männen genom telepati. De sa att de skulle samarbeta och att de inte skulle komma till skada. Efter alla prover släpptes de ner på stranden igen.

Männen har varit med i många tv och radio framträdanden för att prata om bortförandet. De säger sig ha varit med om fler märkliga upplevelser som de tror har något med händelsen i Allagash att göra. Charile har berättat att han ibland hör viskningar, men han kan inte höra vad som sägs, han tror även att han blivit bortförd en andra gång. I en intervju 1994 berättade han om en dröm han haft, han vandrade i en lång korridor och kostigt nog hade plötsligt en mur täckt av murgröna utanför hans hus fått en rund fläck. Jack har sagt i en intervju att han sett märkliga ljus på himmlen i närheten av hans hus. Allagashbortförandena blev ökänt som det första, väldokumenterade, multipla bortförandefallet.