Mordet på Adam Walsh

Den 27 juli 1987 åkte Adam och hans mamma Reve till ett Sears varuhus i Florida. Adam fick syn på de senaste tv spelen och frågade hans mamma om han fick gå och titta på de, hon svarade ja och gick till kassan för att betala hennes varor. Hon var bara borta en liten stund för att sedan komma tillbaka och upptäcka att hennes son är spårlöst borta. Reve blev genast orolig och kontaktade polisen och hennes man John Walsh. Fallet blev mycket uppmärksammat och många människor deltog i sökandet. Flygblad sattes upp överallt.Men efter två veckor fann några fiskare Adams avhuggna huvud i en flod (resten av kroppen har man aldrig hittat). Man fastslog att dödsorsaken var kvävning. Trots några misstänkta bl.a Ottis Toole och Jeffrey Dahmer (men han frikändes senare ifrån anklagelserna), men Ottis hann erkänna mordet innan han dog i fängelset. Det fanns även vittnen som sett Ottis i Florida den dagen då Adam försvann. Under Ottis bekännelse berättade han hur han lurade Adam med godis och bad honom sätta sig i hans bil. Därefter körde de iväg och efter ett tag började Adam gråta då slog Ottis till honom i huvudet för att sedan strypa och halshugga honom.

Den 16 december 2008 meddelade polisen att Walsh fallet var stängt och att de granskat fallet nogrannt igen och att de kom fram att mördaren var Ottis Toole.


Adams pappa John Walsh grundade National Center for Missing & Exploited Children och leder idag programmet America's Most Wanted.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0