John Joubert


John Joubert (född 2 juni 1963 - död 17 juli 1996) var en amerikansk seriemördare. I media kallades han för The Nebraska Boy Snatcher och The Woodford Slasher.

Barndom osv.
John föddes i Massachusetts 1963, han bodde med sina föräldrar och i tidig ålder började han läsa och hyrde många böcker på biblioteket vid fem års ålder. Man gjorde IQ tester på honom och upptäckte att hans IQ låg på 123 som är över genomsnittet.  Hans föräldrar skildes när han var sex år gammal. Han valde att stanna hos hans mamma som var väldigt kontrollerande. Mamman förbjöd även John att träffa hans pappa och han hade även svårt att hitta vänner.

I tidig ålder började han även få våldsamma sadistiska fantasier. Han har berättat att hans tidigaste våldsamma fantasier började i sex års ålder. Och det var att mörda och äta av en barnflicka som passat honom.

1971 flyttade han och mamman till en annan lägenhet och vid denna tidpunkt hade hans fantasier blivit mer våldsamma och han brukade fantisera om att kidnappa människor och binda och mörda de.

1974 så flyttade de till Portland. Även denna gång hade John problem med att hitta vänner. Han har erkänt att vid tolv års ålder att han haft homosexuella tendenser och detta var en anledning att han blev utfryst. När han var tretton år så högg han en flicka med en penna. Dagen efter tog han med sig ett rakblad och skar en annan flicka när han cyklade förbi henne. En annan gång ska han ha slagits med en pojke och försökt strypa honom.

När John var sexton år ströp han nästan ihjäl den åtta åriga Chris Day.

Morden osv.
Den 22 augusti 1982 försvann den elva åriga Richard "Ricky" Stetson. Föräldrarna blev oroliga då inte sonen kom hem och ringde polisen. Dagen efter upptäckte en bilist kroppen. Polisen kom genast till platsen där kunde de kontrastera att mördaren försökt ta av honom kläderna, han hade även blivit knivhuggen och strypt. Man grep dock en misstänkt men de släppte honom senare.

Den 18 september 1983 försvann Danny Joe Eberle när han skulle leverera tidningar. Hans bror som även var med och delade ut tidningar kom ihåg att Danny blivit förföljd av en vit man i en brun bil några dagar innan försvinnandet. John berättade senare att han smygit sig bakom pojken och lagt hans hand för munnen och hotat honom med kniv att följa med till bilen. Efter tre dagar senare fann man Dannys kropp, han låg i underkläder och hans fötter och händer hade bundits. Han hade även tejp över munnen, han hade blivit knivhuggen nio gånger.

FBI kopplades in i fallet. De grep och förhörde några pedofiler i området men de hade alibi och kunde inte bindas till morden. Den 2 december 1983 försvann Christopher Walden i Nebraska. Vittnen sa att se sett en vit man i en brun bil. John berättade senare att han körde intill pojken och tvingade honom med kniv att sätta sig i bilen. De körde till ett folktomt ställe och där tvingade John Christopher att klä av sig till underkläderna. Men Christopher vägrade att lägga sig ner som John bett honom, efter en kort kamp så överföll John honom med kniv och högg honom flera gånger. John skar därefter Christopher i halsen så mycket att han nästan blev halshuggen. Christophers kropp hittades två dagar senare.

Den 11 januari 1984 ringde en förskollärare till polisen och berättade att hon sett en ung man som körde runt mycket i området. Läraren hade tagit registreringsnummer och när bilisten sett detta hade han gått fram och hotat läraren för att sedan lämna området. Bilen var inte samma som används under morden men John hade hyrt en annan bil. Hans egna bil var på reparation.

Erkännandet och domen.
Polisen fixade en husrannsakningsorder och åkte till Johns studentrum och därinne fann de samma tejp som använts för att binda Danny med. John greps och förhördes. John erkände den 12 januari för att ha mördat två pojkar. Han fick även genomgå en psykiatrisk utvärdering och man kom fram till att John led av tvångssyndrom och av schizoid personlighetsstörning. Och under mordet skall han inte ha varit psykotisk. Han dömdes först till döden och också till livstids fängelse då han mördat i olika delstater.

1995 försökte man ändra dödsstraffet till livstids fängelse men det misslyckades.

Döden
Den 17 juli 1996 avrättades John i Nebraska med elektriska stolen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0