María och Delfina de Jesús González


María och Delfina de Jesús González
var två systrar ifrån Guanajuato, Mexiko. De skötte en bordell tillsammans på femtio och sextiotalet även kallad bordellen ifrån helvetet.

1964 greps Josefina Gutiérrez som misstänkt för att ha kidnappat unga flickor. Det kom fram till att hon jobbade åt systrarna. Poliserna åkte och undersökte bordellen. De fann kroppar av elva män, åttio kvinnor och flera stycken foster. För att få tag i så många kvinnor hade systrarna lovat att de skulle jobba som pigor för de. När kvinnorna var på bordellen tvingades de att ta heroin eller kokain.

Man fick reda på att Delfina och María dödade kvinnorna när de blev sjuka vägrade ta emot/behaga kunderna, eller när de förlorade sin skönhet osv. De skulle också döda alla de kunder som kom med mycket pengar. När man bad om en förklaring till alla mord sa de "The food didn't agree with them."

1964 dömdes Delfina och María till fyrtio års fängelse.  Delfina dog av en olycka i fängelset 1968. María frigavs senare i från fängelset, det är oklart vart hon tog vägen efter det. Rykten säger att hon träffade en man i fängelset som hon senare gifte sig med och att hon dog i mitten på nittiotalet.

Manling Tsang Williams


Den 7 augusti 2007 mördade Manling hennes man Neal och deras två söner Devon sju år och Ian 3 år. Hon högg maken nittiosju gånger med ett samurajsvärd och kvävde ungarna med en kudde när de sov. Därefter skrev hon ett självmordsbrev som skulle vara ifrån Neal, i brevet hade hon skrivit att han mördat pojkarna och sedan sig själv.Några månader innan morden så hade Manling börjat chatta med en gammal pojkvän på internet, de började inleda en hemlig relation. Pojkvännen vill att hon skulle skilja sig och lämna bort pojkarna till pappan så han fick ha henne för sig själv. Ja istället för att ta ut skilsmässa osv så valde hon att mörda hennes familj.

Dagen efter mordet sprang Manling ut på gatan och skrek och ropade på hjälp. Polisen kontaktades och kom till platsen de förstod snabbt att det hela var ett skådespeleri ifrån hennes sida och grep och förhörde henne. Hon erkände sig senare skyldig. Rättegången startades 2011 och den 18 januari 2012 dömdes Manling till döden.


John Joubert


John Joubert (född 2 juni 1963 - död 17 juli 1996) var en amerikansk seriemördare. I media kallades han för The Nebraska Boy Snatcher och The Woodford Slasher.

Barndom osv.
John föddes i Massachusetts 1963, han bodde med sina föräldrar och i tidig ålder började han läsa och hyrde många böcker på biblioteket vid fem års ålder. Man gjorde IQ tester på honom och upptäckte att hans IQ låg på 123 som är över genomsnittet.  Hans föräldrar skildes när han var sex år gammal. Han valde att stanna hos hans mamma som var väldigt kontrollerande. Mamman förbjöd även John att träffa hans pappa och han hade även svårt att hitta vänner.

I tidig ålder började han även få våldsamma sadistiska fantasier. Han har berättat att hans tidigaste våldsamma fantasier började i sex års ålder. Och det var att mörda och äta av en barnflicka som passat honom.

1971 flyttade han och mamman till en annan lägenhet och vid denna tidpunkt hade hans fantasier blivit mer våldsamma och han brukade fantisera om att kidnappa människor och binda och mörda de.

1974 så flyttade de till Portland. Även denna gång hade John problem med att hitta vänner. Han har erkänt att vid tolv års ålder att han haft homosexuella tendenser och detta var en anledning att han blev utfryst. När han var tretton år så högg han en flicka med en penna. Dagen efter tog han med sig ett rakblad och skar en annan flicka när han cyklade förbi henne. En annan gång ska han ha slagits med en pojke och försökt strypa honom.

När John var sexton år ströp han nästan ihjäl den åtta åriga Chris Day.

Morden osv.
Den 22 augusti 1982 försvann den elva åriga Richard "Ricky" Stetson. Föräldrarna blev oroliga då inte sonen kom hem och ringde polisen. Dagen efter upptäckte en bilist kroppen. Polisen kom genast till platsen där kunde de kontrastera att mördaren försökt ta av honom kläderna, han hade även blivit knivhuggen och strypt. Man grep dock en misstänkt men de släppte honom senare.

Den 18 september 1983 försvann Danny Joe Eberle när han skulle leverera tidningar. Hans bror som även var med och delade ut tidningar kom ihåg att Danny blivit förföljd av en vit man i en brun bil några dagar innan försvinnandet. John berättade senare att han smygit sig bakom pojken och lagt hans hand för munnen och hotat honom med kniv att följa med till bilen. Efter tre dagar senare fann man Dannys kropp, han låg i underkläder och hans fötter och händer hade bundits. Han hade även tejp över munnen, han hade blivit knivhuggen nio gånger.

FBI kopplades in i fallet. De grep och förhörde några pedofiler i området men de hade alibi och kunde inte bindas till morden. Den 2 december 1983 försvann Christopher Walden i Nebraska. Vittnen sa att se sett en vit man i en brun bil. John berättade senare att han körde intill pojken och tvingade honom med kniv att sätta sig i bilen. De körde till ett folktomt ställe och där tvingade John Christopher att klä av sig till underkläderna. Men Christopher vägrade att lägga sig ner som John bett honom, efter en kort kamp så överföll John honom med kniv och högg honom flera gånger. John skar därefter Christopher i halsen så mycket att han nästan blev halshuggen. Christophers kropp hittades två dagar senare.

Den 11 januari 1984 ringde en förskollärare till polisen och berättade att hon sett en ung man som körde runt mycket i området. Läraren hade tagit registreringsnummer och när bilisten sett detta hade han gått fram och hotat läraren för att sedan lämna området. Bilen var inte samma som används under morden men John hade hyrt en annan bil. Hans egna bil var på reparation.

Erkännandet och domen.
Polisen fixade en husrannsakningsorder och åkte till Johns studentrum och därinne fann de samma tejp som använts för att binda Danny med. John greps och förhördes. John erkände den 12 januari för att ha mördat två pojkar. Han fick även genomgå en psykiatrisk utvärdering och man kom fram till att John led av tvångssyndrom och av schizoid personlighetsstörning. Och under mordet skall han inte ha varit psykotisk. Han dömdes först till döden och också till livstids fängelse då han mördat i olika delstater.

1995 försökte man ändra dödsstraffet till livstids fängelse men det misslyckades.

Döden
Den 17 juli 1996 avrättades John i Nebraska med elektriska stolen.


Daytona Beach killer


Daytona Beach killer kallas en okänd seriemördare som har mördat fyra kvinnor i Daytona Beach området. Morden begicks i december 2005 till december 2007.

Offren mm.
Det första offret var Laquetta Gunther, hon hittades i en gränd 26 december 2005. Hon hade blivit skjuten i huvudet (hon låg även i fosterställning när hon hittades). Man hittade även DNA på platsen. Det andra offret var Julie Green, man hittade henne 14 januari 2006, hon låg i ett dike. Hon hade även blivit skjuten i huvdet. Denna gång fann man inget DNA men man uttäckte hjulspår ifrån en Oxen eller Sable. Ungefär en månad senare 24 februari fann man det tredje offret och det var Iwana Patton. Hon hittades på en grusväg även hon hade blivit skjuten men inte i bakhuvudet detta visade sig att hon kämpat mot mördaren. Man fann DNA på platsen och en kula, då kunde polisen fastställa vilket vapen som används (0,40-kaliber Smith & Wesson Sigma Series VE).

De tre kvinnorna hade jobbat som prostituerade i Daytona Beach området, polisen tror att offerna gick in frivilligt i bilen och därefter ska de ha mördats. Mördaren har aldrig visat några tecken på att dölja sina mord.

Man fann Stacey Charlene Gage kropp den 2 januari 2008. Hon hade blivit skjuten i huvudet. Polisen tror att hon mördades 11 december 2007. Polisen har misstänkt att samme mördare ligger bakom detta mord också men Stacey var inte prostitutiuerad som de andra hon var narkoman. Man vet inte om mördaren ligger bakom fler mord eller vem det är. Men polisen/utredarna har samlat in all DNA och man söker efter en träff.


Vera Renczi


Vera Renczi
(född 1895 eller 1903) är en rumänsk seriemördare. På tjugotalet förgiftade hon runt 35 personer med arsenik. Hon förgiftade bland annat hennes son, make och olika älskare. Offerna var mellan tjugotre till trettio år (bortsett ifrån sonen).

Vera föddes i en väldigt rik familj i Bukarest. Men familjen flyttade till Berkerekul när Vera var tio år gammal. När hon var femton år började hon bli bråkig och ofta rymde hemifrån. Hon rymde oftast med pojkvänner som oftast var mycket äldre än henne. Efter några år träffade hon en man som hon gifte sig med och fick en son Lorenzo.

Förhållandet blev sämre då Vera misstänkte att hennes man var otrogen. Och en dag så hällde hon i arsenik i ett vinglas som hon gav hennes man. Hon berättade senare till familjemedlemar och vänner mm att hennes man hade övergivit henne och sonen.

Vera gifte senare om sig med en yngre man denna gång. Även denna gång misstänkte hon att hennes nya man var otrogen. Bara några månader efter giftermålet försvann hennes man helt plötsligt och även denna gång berättade hon att hon och sonen blivit övergivna. Efter ett år ska hon ha sagt att hon fått ett brev ifrån mannen som sagt att han aldrig skulle komma tillbaka osv. Detta var sista gången hon var gift.

Även om hon aldrig gifte om sig så träffade hon flera älskare och träffade även gifta män. Alla män som inlett en relation med henne försvann efter några månader eller redan efter några veckor. Om någon frågade vart männen tagit vägen eller liknande sa hon alltid att de varit otrogna eller att de lämnat henne.

En dag hade en hustru till en av männen sett Vera tillsammans med hennes man. Därefter kom aldrig mannen tillbaka hem och hustrun kontaktade polisen. De började undersöka mannen försvinnande. Polisen gjorde en husrannsakan och upptäckte trettiotvå lik i kistor i Veras vinkällare.

Hon greps och häktades, hon erkände morden och berättade att männen varit otrogna eller att deras intresse för henne hade svalnat. Hon berättade även för polisen att hon gillade att sitta i hennes fotölj och att vara omringad av kistorna. Vera erkände även mord på hennes två män och hennes son. Hon berättade att hennes son Lorenzo hade kommit på ett oväntat besök och sett kistorna.

Han hade hotat med att berätta hennes hemlighet och detta gjorde att hon förgiftade hennes egen son. Vera visste om att sonen snart skulle gifta sig, och då trodde hon att han skulle lämna henne förevigt så hon kramade om honom så att hon blev den sista att krama honom innan han dog i hennes armar.

Vera dömdes till livstids fängelse, hon avled senare i fängelset.

Filmtips 119

Wrong Turn 5 Bloodlines är en skräckfilm från 2012.

Handling: En liten stad i Virginia är värd för den årliga Mountain Man på Halloween. Där staden blir fylld av maskerader som leder till bus och elakheter. Men en infödd kannibalfamilj blir besökta av en grupp av de festande studenterna och natten blir en blodig bus eller godis.


Massakern i Newtown

Massakern i Newtown skedde i Newtown i Connecticut i USA den 14 december 2012. Massakern är mycket omtalad och har väckt en stor debatt i USA. Detta är den tredje dödligaste skolmassakern i USA's historia.

Fredagen den 14 december ungefär klockan 9:00 - 9:30 ska den tjugoåriga gärningsmannen Adam Lanza ha skjutit ihjäl hans mor Nancy Lanza när hon låg i sängen och sov.  Därefter begav han sig till Sandy Hook Elementary School där massakern skulle ske. Man tror att Adam kom in i skolan då hans mamma jobbade/har jobbat på skolan, då de kände igen honom (För de brukade låsa dörrarna omkring 9:30).  När han väl kom in öppnade han genast eld och sköt hejvilt om sig. 


Gärningsmannen Adam Lanza

Vid massakern var Adam klädd i svarta kläder, han hade även en olivgrön väst på sig (i början sa man att han hade en skyddsväst på sig men detta stämmer inte) och öronpluggar i öronen.  Massakern pågick från 9:35 till ca 9:49. Adam gick kallblodigt in i olika klassrum och sköt både lärare och elever. 

Flera elever skall ha hört Adam säga "Put your hands up" innan han började skjuta. Totalt sköt han ihjäl tjugo elever (alla var mellan sex och sju år) och sex lärare och skadade två, innan han tillslut tog sitt eget liv. (Så totalt blir det 28 offer när han och hans mamma är inräknade).

Omkring 9:41 ska polisen fått in de första samtalet om skjutningen på skolan. Och de skyndade sig genast till platsen. Men tyvärr var det försent då många dött och även gärningsmannen. Polisen trodde först att det kunde vara flera gärningsmän. Efter ett tag kunde de identifera gärningsmannen som Adam Lanza och de grep även hans bror då de trodde att han kunde vara inblandad. Vilket som inte stämmde. Brodern berättade att de inte träffats/haft kontakt sedan 2010, han berättade även att Adam led av personlighetsstörningar och av  han var även en ensamvarg.

Man håller på och reder ut motiven. Dagen innan massakern ska Adam ha bråkat med fyra lärare. Tre av de dog i massakern då en fjärde ej var på platsen. Man tror även att mamman kan vara ett motiv till massakern, man tror att Adam var avundsjuk att hon jobbade på skolan. Polisen har samlat bevis i deras hem och på brottsplatsen. Så man fårse vad de kommer fram till. På parkeringen i hans mammas bil som han använt att åka till skolan med fann man flera vapen i. Anledningen att han hade tillgång till så många vapen var att hans mamma Nancy var en vapenfantast som samlade på vapen och gillade att skjuta på skjutbanan som hon brukade ta med hennes son Adam till.

Utredarna har inte hittat något självmordsbrev eller någon planering för massakern (ännu). Utredarna har även tagit Adams data för att försöka hitta motiv osv då han hade ett stort datorintresse. Men innan massakern ska Adam ha förstört hans hårddisk så polisen jobbar med att kunna komma in i datorn.Offerna
Emelie Parker 6 år
Jesse Lewis 6 år
Jessica Rekos 6 år
Noah Pozner  6 år
Ana Marquez-Greene 6 år
Grace McDonnell  7 år
Josephine Gay 7 år
Dylan Hockley 6 år
James Mattioli 6 år
Olivia Engel 6 år
Catherine Hubbard 6 år
Chase Kowalski 7 år
Caroline Previdi 6 år
Charlotte Bacon 6 år
Madeleine Hsu 6 år
Allison N Wyatt 6 år
Jack Pinto 6 år
Avielle Richman 6 år
Benjamin Wheeler 6 år
Daniel Barden 7 år
Dawn Hochsprung 47 år
Mary Sherlach 56 år
Victoria Soto 27 år
Rachel Davino 29 år
Anne Marie Murphy 52 år
Lauren Rousseau 30 år
Nancy Lanza 52 år (Gärningsmannens mamma)


Ghost PhotoThe Toys 'R' Us in Sunnyvale, CA, is home to a spirit named John, and that's him leaning against the wall in the photo above. This photo was taken during a TV  filming of the show That's Incredible, and no one who was in the room at  the time saw the man, yet he turned up on the infrared photograph.

Psychics like the renowned Sylvia Browne have visited the store multiple times and have conducted seances in which they found out John's  name, etc.

The story is that John was a preacher and a ranch hand back in the 1880's on the land  where the store now sits. Reports of how he died vary, but the general consensus is that he bled to death while chopping wood.

Employees of the TRU say that John often plays pranks on them and on customers, including following people into the Ladies' room and  turning on the water faucets, tossing dolls off the shelf, and whispering employees' names in their ear, only to have them turn and see no one standing near them.

Inokashira Park dismemberment incidentMorgonen den 23 april 1994 i Inokashira-parken i Japan fann en parkarbetate en styckad kropp i en plastpåse. Parkarbetaren kontaktade genast polisen. I påsen fann utredarna två händer, två fötter, en höger axel, en ankel och mindre bitar av kött och olika benbitar. Huvudet, torson och könsorganet har aldrig hittats.

Man identiferade kroppen och kom fram till att personen var en arkitekt, personen var trettiofem år och sågs senast klockan tio på kvällen innan mordet. I media kallas offret "S". Ett vittne tror sig ha sett "S" på kvällen tillsammans med två män.

Kroppen styckades i 1-centimeters skivor med hjälp av en elektrisk såg, musklerna hade även avlägnats mycket försiktigt. Kroppen hade även tömts på allt blod och tvättas ordenligt. Detta gav spekulationer att mördaren/mördarna hade läkarutbildning.

På kroppen fanns inga tecken på våld eller några spår av droger så dödsorsaken har inte fastställts.  Man upptäckte små inre blödningar i musklerna och detta gör att "S" trodligtvis var vid liv när han styckades.

Famlij och bekanta till "S" förhördes men trots detta kom man ingenvart.  Fallet lades ner 2009 och är fortfarande olöst.

Filmtips 118

The Curse Of Frankenstein är en skräckfilm från 1957.

Handling: Vetenskapligt galet? Baron Victor Frankenstein har upptäckt en av livets hemligheter men hans skapelse har dragit fram med blodigt resultat - en varelse med ett skräckinjagande ansikte och en tendens att döda. Frankensteins förbannelse är 'filmen som startade allt' enligt Christopher Lee. Denna klassiker från Storbritanniens Hammer Studios skapade en ny genre med skräck och rysare med Lee och Peter Cushing.


David CarpenterDavid Carpenter
(född 6 maj 1930) är en amerikansk seriemördare som våldtog och mördade kvinnor och även två män i Kalifornien  1979 till 1980. I media kallades han för The Trailside Killer. Han ligger bakom sju till elva mord.

Barndom osv.
David föddes 1930 i San Francisco och som barn fick han utstå misshandel av hans alkoholiserade far. Mamman var dominerade. På grund av misshandeln osv så började David  stamma och han kissade även i sängen. Han började i ung ålder tortera djur. När han var sjutton hamnade han i fängelse för att ha antastat två av hans kusiner.

1955 träffade han en kvinna och gifte sig, paret fick tre barn tillsammans.

Morden
1960 åkte han dit för att ha begått ett mordförsök. Han dömdes till sju år. 1970 dömdes han igen denna gång till kidnappning. Och även denna gång fick han sju års fängelse. När han släpptes blev han misstänkt att ligga bakom Zodiac morden, men han blev snart frikänd från misstankarna. Från 1979 till 1980 våldtog och mördade han fem kvinnor men han misstänkts ligga bakom fler.

Domen och efterspel osv.
David greps 14 maj 1981 och dömdes senare (1984) till döden, metoden blev att dö i gaskammaren. 1988 dömdes han även skyldig att ligga bakom fler mord och även våldtäkter. I december 2009 omprövades ett bevis ifrån 1979 då en kvinna knivhöggs till döds. Man fann DNA på hennes kropp och i februari 2010 bekräftade polisen att det var DNA ifrån David på kroppen och ytterliggare ett mord lades till på Davids straff.

Han sitter än idag i en dödscell på San Quentin.

Offerna
Heather Scaggs
Helen Hansen
Richard Stowers
Cynthia Moreland
Shauna May
Diana O'Connell
Anne Alderson
Anne Kelly Menjivar
Cecelia Ann Sheppard
Bryan Hartnell
Mary Frances Bennett

Väsen - Varulvar


Indonesian Female Cannibal


Indonesia’s police have arrested a 29-year-old Philippians woman for killing and eating humans. This woman  has killed and eaten more than 30 girls and many other humans including her husband and had kept their meat in refrigerator. She had been enjoying eating human meat for long time.

This cannibal female had said, that she arranged many parties for her friends and relatives, to whom she had cooked and served human meat, without their knowledge. Her guests had said, that her food tasted very delicious.

This woman said that she has eaten the victims due to her inner desires and if she is given other chance, she would repeat this action again without any interruptions.

Even in prison, she had attacked a female guard, bitten her right hand and swallowed one of her fingers.

Filmtips 117

The Possession är en skräckfilm från 2012.

Handling: När en ung tjej köper en antik låda på en loppmarknad, är hon ovetande om det uråldriga och ondskefulla väsen som finns i den. När den tar henne i besittning, tvingas hennes frånskilda föräldrar gå samman för att hitta ett sätt att bryta förbannelsen.