Mordet Kevin Hjalmarsson

Mordet på Kevin Hjalmarsson är omtalat mordfall i Sverige, fallet kallas även Kevinfallet. Kevin var fyra år när han mördades att två pojkar på fem och sju år.

Det var den 16 augusti 1998 då Kevin misshandlades till döds, pojkarna hade bråkat vem som skulle bestämma vad i en lek. Kevin dödades med en pinne, pojkarna tryckte pinnen mot halsen så att han kvävdes. Efter att de mördat honom släpade de hans kropp 30 meter till Kyrkviken. Han hittades senare på kvällen i vattnet av sin morfar som då ringde räddningstjänsten/polisen om en vad de trodde drunkning. Folk trodde att det kunde vara en pedofil som var gärningsmannen.

"Kevin hamnade på rygg, de andra två sparkade honom i underlivet – det var de skadorna som fick polisen att i början misstänka ett sexualbrott. Barnen tryckte en fot mot Kevins hals och tryckte sedan träpinnen mot halsen så att han dog. De var medvetna om att Kevin var död. Det var därför de flyttade kroppen – för att dölja den, säger Polisen Rolf Sandberg. De två pojkarna har berättat för polisen hur de drog Kevin nästan 30 meter längs vasskanten och lade honom på en träpall med huvudet under vattnet."

Polisen har kartlagt hans sista timmar.
Klockan 10 lekte han med sina kompisar på lekplatsen. Mamman kom dit och mormor och morfar som bor i samma kvarter berättade om att de spelat bingo. En glad och solig söndag.
Kl 16 var det dags för middag. Sedan gick han ut igen.
Kl 17 sågs pojken på lekplatsen nära Dotteviksskolan efter gångvägen ner mot Kyrkviken.
Kl 17.30-tiden har någon träffat pojken och vittnen har berättat för polisen att de såg honom tillsammans med flera personer. Vilka personer det var undersöks nu av polisen.
Kl 20 var mamman mycket orolig och började fråga efter pojken.
Kl 20.30 startade sökandet. Hela familjen, morfar och mormor hjälpte till.
Kl 21.15 hittades pojken död i Kyrkviken.

Sen kom det fram till att det var de två pojkarna låg bakom mordet. Detta skakade hela Sverige. Eftersom att pojkarna var så unga dömdes de till 10 års behandling inom psykiatrin. Rykten säger att pojkarna inte alls visade någon ånger. 

Brian Blackwell


Brian Blackwell
(född 1986) är en engelsk mördare.

Den 27 juli 2004 mördade han hans far Sydney och mor Jacqueline. Han mördade föräldrarna med upprepade knivhugg (omkring trettio stycken) samt slag med en hammare. Föräldrarna mördades i deras hem som låg i en liten by norr om Liverpool.

I skolan var Brian en väldigt duktig elev, men han brukade ljuga om olika saker t.e.x att han var tennisproff, eller att han var rikare än vad han var. Han försökte flera gånger skaffa flera kreditkort i hans fars namn. Detta gjorde föräldrarna misstänksamma och de fråga ut sin son, detta gjorde att Brian valde att mörda de.

Efter mordet tog han med sig sin flickvän Amal Saba på semester till USA. Där levde de väldigt lyxigt. Efter en vecka återvände han hem till England. Föräldrarnas ruttnade kroppar hittades i september, då en granne ringt och klagat om en illaluktande lukt. Utredarna trodde först att föräldrarna hade blivit skjutna, för kropparna var så extremt skadade. Brian togs in på förhör först nekade han allt, men efter två dagar senare berättade att han mördat hans föräldrar av självförsvar. 

Polisen trodde inte på honom då hans berättelse inte stämmde in på skadorna på kropparna. Den 29 dömdes Brian till livstidsfängelse. Brian fick gå igenom en rättspsykiatrisk undersökning, man kom fram till att han lider av narcissistisk personlighetsstörning.


Nathan Miles Gale


Nathan Miles Gale
(född 11 septemer 1979 - död 8 december 2004) var en amerikansk massmördare. Under en Pantera konsert 2004 sköt han ihjäl fyra personer.

Det var på en Pantera konsert 8 december 2004 i Ohio, då Nathan sprang upp på scenen med ett vapen, precis innan han sköt ska han ha sagt "de här männen är förrädare och förtjänar att dö". Han gick fram till gitarristen Dimebag Darrell och sköt honom tre gånger i nacken, det tredje skottet dödade honom omedelbart. Publiken trodde först att det ingick i showen men de förstod snabbt att så var det inte när Nathan sköt hejvilt om sig. 

Totalt sköt Nathan ihjäl fyra personer (Dimebag Darrell Abbott, Nathan Bray, Erin Halk och Jeff "Mayhem" Thompson) och skadade två.

Skjutningen höll på ungefär i två till fem minuter innan polisen kom till platsen. Nathan blev därefter skjuten till döds av polismannen James Niggemeyer. Det finns en film ifrån spelningen där man ser att Nathan stormar upp på scenen osv.

Motivet till skjutingen ska vara Nathans mentala instabilitet (han hävdade att bandet kunde läsa hans tankar och att de skrattade åt honom) och hans besatthet till Pantera. Vänner till Nathan berättade att han påstod att det var han och ingen annan som var upphovsman till Panteras låtar och att dessa blivit stulna av bröderna Abbott och Pantera.

När sedan Pantera splittrades kollapsade Nathans låtsasvärld, och han skyllde upplösningen av bandet på bröderna Abbott och beslöt att utkräva sin hämnd mot dem. Och detta hot gjorde han till verklighet den 8 december 2004.

Polismannen James D. Niggemeyer skrev 2006 en bok om händelsen.


Christine MalèvreChristine Malèvre (född 1970) var en sjuksköterska på sjukhuset François Quesnay Hospital, som misstänkts ha mördat sex till trettio patienter, morden ska ha begåtts 1997 till 1998. Hon förgiftade både kvinnor och män i åldrarna 72-88 år. Efter ett tag började läkarna och de andra sjuksystrarna reagera då så många patienter dog under hennes vård.

I media kallades hon Madonna of euthanasia.

Christine greps 25 juli 1998. Hennes försvar var att patienterna bett henne låta de somna in, då de flesta var obotligt sjuka. Hon har erkänt några mord men inte alla som hon misstänkts ligga bakom. Den 30 januari 2003 dömdes Christina till tolv års fängelse. Hon släpptes ifrån fängelset 2007.

James David Autry


James David Autry
(född 27 september 1954 - död 14 mars 1984) var en amerikansk mördare, som begick ett rånmord 1980.

Den 20 april 1980 gick James till en butik för att köpa öl, därinne började han argumentera med Shirley Drouet om priset på ett sex pack öl. Detta gjorde att han sköt henne emellan ögonen. Två vittnen såg hela händelsen och detta gjorde att han sköt Joe Broussar i huvudet som dog av skottet, det andra vittnet var Anthanasios Svarnas som överlevde men fick skallskador (även han blev skjuten i huvudet). Efter James skjutit så tar han ett sex pack och försvinner.

Han greps senare och dömdes till döden. Som sista måltid hade han begärt hamburgare med pommes och en Dr Pepper. 14 mars 1984 avrättades han med giftinjektion.

Brattåsmorden


Brattåsmorden
kallas mordet på Tor Öberg och Gerd Wiklund. De bodde på sin gård i Brattås utanför Härnösand. Paret blev mördade 31 maj 2005, men hittades den andra juni av Tors dotter Barbro Öberg.

Dottern rinde genast polisen. Man kom fram till att paret blivit mördade med slag av en yxa eller av slägga. Tor blev mördad först och man vet att Gerd hade gått för att kolla vad som hänt (hon ska ha hört röster eller ljud), sedan slog mördaren ihjäl henne.  Mordvapnet har aldrig hittas. Innan paret blev mördade ska de ha varit på semester i Ryssland. Fallet har blivit mycket uppmärksammat och har visats i Efterlyst och även i Veckans brott.Det finns teorier om att Tor kände gäringsmannen med detta har inte bevisats. Det finns ett vittne/vittnen som kan ha sett gäringsmannen, det ska finnas en fantombild på den misstänkte mördaren. Polisen har några misstänkta men tyvärr har man inte lyckas matcha något DNA.

Polisen tror även att mördaren bor i Härnösandstrakten. För att någon försökte ta ut pengar på offrens bankomatkort natten efter mordet. Polisen har säkrat delar av fingeravtryck på bankomatkortet, men det är för dåligt för identifiering. Det kommer fortfarande in tips om morden till polisen, det senaste tipset var att en tidigare ostraffad man ska ha sagt "otäcka saker" om Brattåsmordet, då ett pensionärspar mördades.

Fallet är fortfarande olöst. Får verkligen hoppas att fallet någongång kommer att klaras upp och att mördaren grips.


Fantombilden som ska föreställa mördaren.

Dokumentär om Henry Lee Lucas


Filmtips 112

Edit Humanity är en skräckfilm från 2011.

Handling:
Efter att ha stridit för den förlorande sidan i amerikanska inbördeskriget återvänder Edward Young hem och upptäcker att sin fru fallit offer för en mystisk smitta och att deras gemensamma son försvunnit utan spår. I ett sista hopp om återförening beger sig Edward ut i ett laglöst Tennessee styrt av en maktgalen general som försöker skapa en armé av levande döda.


Mordet på systrarna GrimesDen 28 december 1956 skulle systrarna Barbara (15 år) och Patricia (13 år) gå till teatern eftersom filmen Love Me Tender visades då. Teatern låg inte alls långt ifrån deras hem. Man vet inte om flickorna gick eller åkte buss teatern. De sågs av vittnen när de stod i popcorn kön omkring 21:30. Filmen var slut runt 23:00 och de skulle vara hemma omkring 23:45. Några timmar senare när de inte kom hem rappoterande mamman de saknade.

Sökandet efter flickorna blev en av de största i Chicagos historia. Vid ett tillfälle ska Elvis Presley bett flickorna gå hem. Polisen hade svårt att kartlägga vad som hade hänt flickorna innan de försvann.

Man hittade deras kroppar den 22 januari 1957. Det var en byggarbetare som hittade kropparna, de låg nakna nära en väg vid Willow Springs. Barbara låg på sidan och Patricia låg på rygg och huvudet var vridet åt höger. De båda låg väldigt nära varandra.

Sedan var det dags för obduktion. Obduktionsteknikern kom fram till att de dött samma dag som de försvann. Dödsorsaken ska vara av chock av för låg temperatur. En annan teori av Harry Glos som var en utredare i fallet var att flickorna levde när kropparna dumpades eftersom det ska ha varit tunna islager på kropparna och detta gjorde att kropparna måste ha varit varma när de dumpades. Först efter 7 januari ska det ha varit tillräckligt med snöfall för att ha skapat islagret. Därför tror man att systrarna levde framtill 7 januari.

Kropparna ska ha haft blåmärken och sticksår som kan vara ifrån en ishacka, men detta har inte kunnat förklaras. Harry ska även ha en teori att Barbara blivit sexuellt antastad innan hon dog. Men poliserna förnekade påståendet.

Det finns/fanns fyra misstänkta men man har inte hittat bevis att kunna falla någon av de för mordet. Så fallet är fortfarande ouppklarat.


Skottdramat i Kungälv

Det var dans i skolans gymnastiksal (Kungälvs läroverk) den 4 mars 1961, det närmade sig den sista dansen då den 17-årige Ove Conry Andersson (född 1943) kom in i salen.

Ingen tog Ove Conry Andersson på allvar då han först kom in och visade vapnet. Han hade på sig sina cowboystövlar. Alla skrattade då åt honom. Så började skotten smälla - ungdomarna på danstillställningen greps av panik, förstod att Conry var farlig. Det blev kaos och ungdomarna gömde sig under stolarna och under en flygel. Sju ungdomar skadades och Per Håkan Altvall avled senare av hans skador.

De andra ungdomarna klarade sig. Elverna som blev skadade fördes först till ett klassrum för att senare åka till Kungälvs sjukhus. Ove flydde snabbt efter han skjutit och polisen letade hela natten. Polisen begärde även förstärkning av polisen i Ytterby och Göteborg.

Dagen efter omkring åtta på morgonen lämnade Ove Conry Andersson in sig självmant. Det var en arbetskamrat om kört honom till polisen. Ove Conry Andersson började efter några timmar berätta om skjutningen. Vet inte vad han dömdes för staff då det inte finns mycket info om honom. Men ungefär tre, fyra år efter skjutingen ska han ha gift sig och skaffat barn.

På Thorildskolan (som skolan nu heter) finns det fortfarande spår efter skjutningen, det finns kulhål ovanför en trappa. Skottdramat i Kungälv var den första uppmärksammade skolmassakern i Sverige och en av de tidigaste i Europa.


En bild på trappan, tyvärr ser man inte kulhålen. Hittar tyvärr inga bilder alls ifrån skjutingen eller något. Vilket är mycket konstigt, eftersom det ändå är en så stor händelse.

Ove Conry Andersson tog livet av sig 12 augusti 2008.

Christine och Lea Papin


Christine Papin
 (född 8 mars 1905 -  död 18 maj 1937) och Lea Papin (15 September 1911 - död 1981 eller 2001) var två franska pigor och även syskon som tillsammans dödade deras arbetsgivares fru och dotter den andra februari 1933. De beskrevs som väldigt tysta och tillbakadragna kvinnor. De umgicks bara med varandra och var nästan alltid ihop.

Mordet
Den andra februari skulle Monsieur Lancelin möta sin fru och hans dotter hos en vän då de skulle äta där tillsammans. De dök aldrig upp och han undrade vart de höll hus. Han gick hem med upptäckte att det var låst på insidan. Men han kunde se ett sken ifrån ett ljus ifrån pigornas rum.

Han gick till polisen, poliserna fick klättra över på husets baksida. Inne i huset fann de Madame Lancelin kropp och dotterns kropp. De hade blivit rejält slagna, nästan så de var oigenkännliga. En av dotterns ögon låg på golvet brevid och mammans ögon hade slagits ur och låg i hennes scarf som hon hade runt halsen.

Christine och Lea satt i sängen i deras rum när polisen hittade dom. De erkände att de dödat de två kvinnorna tillsammans. De berättade vilka vapen de använt det var en kökskniv, en hammare, och även en slags tekanna i tenn som stått i trappan.

Rättegången, domen, död osv.
När de greps satts de i fängelse/häkte ifrån varann, detta gjorde systrarna mycket upprörda eftersom de alltid var tillsammans. Tillslut fick de träffa varann ett tag. I juli 1933 försökte Christine skära ut hennes ögon och då sattes hon i tvångströja.

I september 1933 startades rättegången. En stor folkmassa samlades utanför tingshuset, polisen var tvungen att kontrollera folkmassan. De berättade att de bråkat med frun och dottern, Lea hade börjat slagit kvinnorna och Christine hade ropat att hon skulle slita ur ögonen på dom. Christine hade gått ut till köket för att hämta vapen de började genast slå kvinnorna i ansiktet och i huvudet. Christine och Lea tog ur ögonen med deras händer.

Man berättade att Christine dominerade Lea och att Christine hade mer intelligens än Lea. I deras familjehistoria visade det sig att många i deras släkt hade någon form av olika psykiska sjukdomar. Och att deras far hade våldtagit deras äldre syser Emilia.


Christine dömdes till döden och Lea fick tio års fängelse för att hon manipulerats av Christine. Senare omvandlades Christines dom till livstids fängelse i stället. I fängelset visade hon tecken på "galenskap" och en längtan till hennes syster. Hon blev djupt deprimerand och slutade äta. Hon placerades i stället på ett psykiatriskt sjukhus där hon dog av Kakeksi 1937.

Lea släpptes ifrån fängelset 1941, hon släpptes efter åtta år för gott uppförande. Hon bodde därefer i staden Nantes med hennes mor och jobbade som piga under falskt namn. Hon sägs ha död 1982 men detta har ifrågasatts av Claude Ventura som spelat in en dokumentär om fallet. Där påstod han att han hittat Lea på en sjukhus, hon hade drabbats av en stroke och kunde inte tala. "Hans" Lea dog 2001. Det finns inte dokumenterat att Claude kunnat bevisa att det var hon.


Bilder på brottsplatsen.

Charles Albright


Charles Frederick Albright
(född 10 augusti 1933) är en amerikansk seriemördare. Han mördade tre kvinnor 1990 till 1991. I media kallades han för The Eyeball Killer, The Dallas Slasher och The Dallas Ripper.

Han började tidigt komma in i den kriminella banan, redan som 13-årig. Han började med småstölder och åkte senare in för en misshandel. När han var 16 år greps han av polisen för stöld och under stölden hade han även två vapen med sig. Detta gjorde att Charles dömdes till ett års fängelse. Senare började han även förfalska dokument och checkar. Han var även gift ett tag och fick en dotter med äktenskapet tog slut.

Efter äktenskapet åkte han dit då han stal igen. Han dömdes till två år men satt i sex månader. Efter fängelsetiden började han bli vän med hans grannar och erbjöd sig även att sitta barnvakt. Det dröjde inte länge innan han åkte till fängelse igen denna gång hade han utnyttjat en grannes dotter sexuellt. Han åtalades och dömdes konstigt nog bara till skyddstillsyn. Han träffade Dixie 1985, och efter ett tag började hon försörja honom då han inte hade något jobb.

Morden
Den 13 december 1990 hittades Mary Lou Pratts kropp. Hon var prostituerad, hon jobbade i Oak Cliff som ligger i Dallas. När hon hittades hade hon bara en t-shirt på sig, hon hade blivit skjuten i nacken. Även ögonen saknades, man misstänkte att mördaren hade tagit ögonen med sig.

Det andra offret hittades 10 februari 1991, det var Susan Peterson. Hennes kropp hittades utanför stadsgränsen. Även hon jobbade som prostituerad. Likt med det första offret låg hon med en t-shirt och hon hade blivit skjuten tre gånger. Två gånger i huvudet och en gång i bröstet. Även hennes ögon saknades.

Det tredje och sista offret hittades 18 mars 1991, kvinnan var Shirley Williams. Hon var även prostituerad. Hon var skjuten i huvudet och i ansiktet. Till skillnad ifrån de andra offerna hade hon blivit slagen i ansiktet, näsan var även bruten. Hennes ögon saknades.

Vet inte om poliserna hittade ögonen eller vad Charles gjorde med dom.

Innan morden ska han varit besatt att ta bort ögon på fotografier och på dockor.

Gripandet och domen
Charles greps 22 mars 1991. Rättegången började 13 december 1991. På en brottsplats hade polisen funnit hår som band honom till morden. Han dömdes till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigiving.

Offerna

Paul Denyer


Paul Charles Denyer
(född 14 april 1972) är en australisk seriemördare.

Morden
Under tiden då morden ägde rum kallades Paul "Frankston Killer". Hans första offer var Elizabeth Stevens som var arton år. Hon hade åkt buss och klivit av bussen då hon släpades till en park. Där blev hon knivskuren i halsen och på bröstet ner till naveln hade någon skurit in flera kors.

En månad senare mördade Paul Deborah Fream. Hon lämnade sin bil olåst då hon skulle in och köpa en mjölk. Paul hoppade därefter in i bilen och tvingade Deborah att köra iväg. Hon hittades fyra dagar senare och hon hade även fått sin hals knivskuren. Innan hon åkt hemifrån hade hon lämnat sin baby, som var tolv dagar gammal hos sin vän.

Rosza Toth var påväg hem när hon attackerades av Paul. Hon blev släpad, men hon lyckades slita sig loss ifråm Pauls grepp och sprang till polisen för att anmäla överfallet.

Pauls tredje offer var 17-åriga Natalie Russell. Hon var påväg hem ifrån skolan när hon överfölls. Hon släpades men kämpade på ordentligt och detta gjorde Paul arg. Han högg henne i huvudet och i halsen. Hon hittades åtta timmar senare.

Polisen misstänkte att Paul kunde ligga bakom två mord till men detta har inte kunnat bevisas. Paul nekar även till anklagelserna

Gripandet och domen
Paul greps i juli 1993.  Han erkände direkt och berättade att han hatade kvinnor.

Police: Can you explain why we have women victims?
Paul: I just hate them.

Police: I beg your pardon.
Paul: I hate them.

Police: Those particular girls or women in general?
Paul: General.

Den 20 december 1993 dömdes Paul till tre livstids domar utan någon möjlighet till villkorlig frigivning. I fängelset har Paul ansökt om att få köpa in/använda smink men nekades. Han har även lämnat in en ansökan om könsbyte men nekades. 2004 ska han ha bytt namn till Paula.

Offerna


Mordet på Wisby Hotell


Den 12 december 1996 jobbade Christina Olofsson som vanligt som nattportier på Wisby Hotell som ligger på Gotland.  Den natten fanns det gäster på hotellet som vanligt, och vid klockan tre på natten såg en gäst henne i livet för sista gången.

Klockan 05:55 hittade man Christina Olofssons kropp på golvet, utanför ett kontorsrum. På dagen arbetade femton poliser med fallet, de förhörde gäster då var det ungefär sextio gäster. Man misstänkte att Christina kommit på rånaren/rånarna och då hade de gått till attack mot henne. Mordvapnet var en bultsax, hon hade även utsatts för våld mot ögonen.


Christina Olofsson


Rånaren/rånarna fick sammanlagt med sig 13 000 kronor.

Polisen hittade ett skoavtryck av märket Reebok Ex-O-Fit High i storleken 42-43 , senare kom det in vittnesmål om att ett högt ljud hade hörts i natten. Man misstänker att det kan vara en gammal volvo med trasig ljuddämpare.

Polisen har haft misstankar om att mördaren kan ha känt offret, eller att gäringsmannen varit anställd på hotellet då mördaren ska visat tecken på god lokalkännedom.

Fallet har tagits upp igen, man har även visat fallet i t.e.x efterlyst och i veckans brott. 2007 grep man en 27-åring man han var en f.d anställd med kriminellt förflutet men man släppte honom tillslut då man inte kunde binda honom till brottet. Så fallet är fortfarande olöst.

Stanley Williams


Stanley "Tookie" Williams III
 (född 29 december 1953 - död 13 december 2005) var en föredetta gängmedlem i Crips och även en mördare.

1979 rånmördade Stanley fyra personer. Han greps strax därefter. Han dömdes till döden 1981. Han fortsatte med sitt gängliv i tio år sedan bytte han livsstil. Han ägnade resten av sitt liv att ge råd till ungdomar att hålla sig undan brottslighet och gängverksamhet.

Han satt i 6 år i en isoleringscell då han hotat och slagit vakter och medfångar. Eftersom han slutade med gängverksamheten försökte man överklaga domen. Man försökte även att få honom att berätta om Crips men han vägrade, han ville inte vara en tjallare.

Trots många protester så lyckades man inte förhindra dödsstraffet. Hans sista ord var:

"My lack of fear of this barbaric methodology of death, I rely upon my faith. It has nothing to do with machismo, with manhood, or with some pseudo former gang street code. This is pure faith, and predicated on my redemption. So, therefore, I just stand strong and continue to tell you, your audience, and the world that I am innocent and, yes, I have been a wretched person, but I have redeemed myself. And I say to you and all those who can listen and will listen that redemption is tailor-made for the wretched, and that's what I used to be…That's what I would like the world to remember me. That's how I would like my legacy to be remembered as: a redemptive transition, something that I believe is not exclusive just for the so-called sanctimonious, the elitists. And it doesn't—is not predicated on color or race or social stratum or one's religious background. It's accessible for everybody. That's the beauty about it. And whether others choose to believe that I have redeemed myself or not, I worry not, because I know and God knows, and you can believe that all of the youths that I continue to help, they know, too. So with that, I am grateful…I say to you and everyone else, God bless. So take care."

Stanley avrättades med giftinjektion 13 december 2005.

Offerna
Albert Lewis Owens
Yen-I Yang
Tsai-Shai Yang
Yee-Chen Lin


Några crime scene photos.

Alvin och Judith Neelley


Alvin Neelley
(född 1953 - död 21 oktober 2005) och Judith Neelley (1964) var ett amerikanskt par som utförde två mord tillsammans 1982.

Morden
Den 25 september 1982 kidnappade Alvin och Judith den 13-åriga Lisa Ann Millican ifrån ett köpcenter. Paret tog in på ett motell och höll henne fånge tre dagar. Både Alvin och Judith förgrep sig på flickan. Judith injicerade även henne med drano, som är ett slags rengöringsmedel. När de tröttnat på flickan sköt de henne i huvudet och dumpade hennes kropp. Hennes kropp kastades i en flod i Alabama. Judith ska även ha ringt polisen och berättat vart kroppen låg.

Den 4 oktober kidnappades Janice Chatman och John Hancock av paret. John sköts nästan direkt medans de tog med sig Janice till deras motellrum. Därinne torterade de henne och mördade henne. Men vad de inte visste så dog inte John av skottet. Han kunde därefter peka ut Alvin och Judith som mördarna.

Gripandet och domen
Judith greps den 9 oktober 1982 och Alvin greps några dagar senare. Judiths rättegång startade 7 mars 1983. Men innan rättegången födde hon hennes tredje barn i fängelset. Det tog sex veckor innan hon fick sin dom, hon dömdes för kidnappning, tortyr och mord. Då som artonåring dömdes hon till döden. Men senare omvandlades straffet till livstids fängelse (1999).Hon var även den yngsta kvinnan i USA dom hade dömds till döden. Hon kan söka till villkorlig frigiving i januari 2014.
 
Alvin dömdes 1983 till livstids fängelse och där satt han tills han dog 2005.


Bilder ifrån Jonestownmassakern

Folkets tempel har främst gjort sig känt för vad som kommit att kallas Jonestownmassakern vilken inträffade den 18 november 1978 då 909 människor tog ett massjälvmord genom att dricka gift, i Jonestown i Guyana.

Mer att läsa här.


Filmtips 111

City of the Living Dead är en skräckfilm från 1980.

Handling: När prästen William Thomas hänger sig i ett träd på kyrkogården i det lilla samhället Dunwich begår han en oförlåtlig dödsynd. Vad ingen då anar är att han genom sitt självmord har besannat en urgammal sägen som slår upp helvetets portar på vid gavel. Och ur dess gap spyr jorden ut horder av djupets onda andar som vill döda allt levande. För att stoppa denna blodiga förintelse måste nu helvetets hål täppas igen. Detta innan alla helgons dag som närmar sig med stormsteg - annars kommer snart hela jorden bevandras av de levande döda.


Jeffrey Dahmer Speaks In Court


Vi alla har varit barn


Ted Bundy


Richard Speck


Tsutomu Miyazaki


Henry Lee Lucas


Karla Homolka


Richard Ramirez


Peter Sutcliffe


Jeffrey Dahmer


Gary Ridgway


Aileen Wournos


Paul Bernardo


Fred West and Rosemary Letts


Dennis Nilsen


Myra Hindley

John Wayne Gacy interview 1992


Massakern på Oikos universitet


Den andra april 2012 kom One Goh (född 18 november 1968) in på Oikos universitet, därinne började han skjuta hejvilt. Oikos universitet var en koreansk kristen skola i Oakland i Kalifornien , USA.

Ungefär klockan 10:30 började massakern, vet inte exakt hur länge massakern höll på men One sköt ihjäl sju personer och skadade tre. One var en föredetta elev på skolan. Under skottlossningen ska One ha sagt "Get in line ... I'm going to kill you all!". Efter massakern tog han en bil av en elev och lämnade platsen. Några timmar senare greps han av polisen.


One Goh

Han har inte fått sin dom ännu, men han har sagt att han inte är skyldig. Rättegången börjar senare, man ska även göra en rättspsykiatrisk undersökning osv.. Motivet till massakern ska vara att One blev avstängd ifrån skolan p.g.a dåligt beteende Han beskrivs även som en ensamvarg som hatar kvinnor.

Polischefen har sagt att One Goh inte alls visar någon ånger.

Offerna
Tshering Rinzing Bhutia
Doris Chibuko
Sonam Chodon
Grace Eunhae Kim
Katleen Ping
Judith Seymour
Lydia Sim


Sean Sellers


Sean Sellers
(född 18 maj 1969 - död 5 februari 1999) var en amerikansk mördare.

Han var sexton år när han mördade tre personer. Hans fall drog uppmärksamhet över hela världen på grund av hans ålder. Den 8 september 1985 mördade Sean Robert Bower i en butik i Oklahoma City. Han mördade Robert för att han blev nekad när han skulle köpa öl. Och att Sean ville se hur det kändes att mörda någon.

Den 5 mars 1985 mördade Sean hans mamma (Vonda Bellofatto) och hans styvfar (Lee Bellofatto, han mördade se medans de sov. Efteråt försökte Sean få brottsplatsen att likna att en inkräktare utfört morden.

Sean greps dagen efter och förhördes. Han erkände brotten och berättade att han var satanist och att demon tagit över hans kropp, och bett honom mörda. Han dömdes till döden 1986. Under  fängelsetiden blev Sean kristen. Han och hans vänner kämpade att han skulle få nåd. Han var även med i Oprah Winfreys program. Han var även med i några dokumentärer bland annat 48 Hours.

Trots protester osv så avrättades Sean den 5 februari 1999 klockan 00:17 genom giftinjektion. Han sista ord var ifrån en låt "Set my spirit free that I might praise Thee. Set my spirit free that I might worship Thee.". Han blev tjugonio år.


Filmtips 110

Zombie Apocalypse är en skräckfilm från 2011.

Handling: En grupp osmittade hjältar kämpar för sin överlevnad mot horderna av bestialiska odöda och aldrig förr skådade monster i "Zombie Apocalypse" - en hämningslös slaktfest som tar genren till nya nivåer.


Dana Sue Gray


Dana Sue Gray
(född 6 december 1957) är en amerikansk seriemördare. Hon mördade tre äldre kvinnor 1994. Motivet till morden var att få pengar.

Morden
Hennes första offer var Norma Davis. Dana kände Norma mycket väl. Det var Normas granne (Alice Williams) som upptäckte hennes kropp två dagar efter mordet. Två knivar satt  i hennes kropp när hon hittades, en kniv satt i halsen och den satt i bröstet. Det fanns inga tecken på inbrott på platsen. De fick även veta att Norma alltid låste dörren men inte om hon väntade besök. Polisen fann även skoavtryck på platsen.

Juni Roberts vart Danas andra offer. Hon dödades 28 februari 1994. Dana hade åkt till Juni för att låna en bok av henne. Medans Juni hämtade boken så gick Dana till telefonen och slet bort sladden, hon använde sladden för att strypa Juni till döds. Denna gång stal Dana Junis kreditkort, hon åkte senare och shoppade i Temecula.

Dorinda Hawkins attackerades på sitt jobb, hon arbetade i en butik som sålde antika prylar. Dana åkte dit för att köpa en ram. Dorinda jobbade ensam denna dagen. Helt utan förvarning attackerade Dana henne med en telefonsladd. Dana tog pengar ifrån hennes väska och i kassaskåpet. Dorinda lyckades överleva och lämnade ett vittnesmål till polisen. Nyheten kom i tidningen dagen efter.

Den 16 mars 1994 hade Dora Beebe kommit hem ifrån ett läkarbesök då Dana knackade på. Hon frågade om en vägbeskriving,  Dora lät Dana komma in då hon skulle hämta en karta. Dana överföll Dora och dödade henne. Senare samma dag hittades hennes kropp av hennes pojkvän (Louis Dormand). Även denna gång åkte Dane och shoppade.

Alla invånare i staden blev livrädda, många flyttade in till sina nära och kära. Vissa sov i stora grupper. Några trodde även att morden begåtts av en sekt.

Gripande
Polisen hade svårt att hitta någon misstänkt ett tag men tillslut lyckades man gripa Dana, man lyckades gripa henne då hon använde hennes offers kreditkort. Hela samhället pustade ut.

Domen
Dana fick hennes dom den 16 oktober 1998. Hon dömdes till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigiving. Hon sitter idag på ett kvinnofängelse i Chowchilla, Kalifornien.

Fryshusmordet


Fryshusmordet kallas mordfallet där den 16-årige Anders Gustafsson mördades.

På nyårsdagen 1995 hittades Anders Gustafsson mördad inne i ett saltlager vid kajplats 314 (300 meter från ungdomscentret Fryshuset) i Hammarbyhamnen i Stockholm. Hans kropp var så svårt förstörd och polisen som kom till platsen trodde först att Anders blivit överkörd av en bulldozer, han hade svåra skallskador och hans högra hand var avhuggen. Man har aldrig hittat handen. Det finns även två vittnen som sett en svart bil en van eller pickup på platsen där Anders mördades.

Fallet är fortfarande oklarat. Man har dock haft flera misstänkta men mar har inte funnit tillräckligt med bevis. Anders mamma har erbjudit en halv miljon kronor till den som kan ge bra bevis så att någon kan gripas.

Anders Gustafsson

Urban Legends: The Smith Sisters murdered


Aino Nykopp-KoskiAino Nykopp-Koski
(född 1950) är en finländsk seriemördare. Hon jobbade som sjuksköterska och det var i yrket hon förgiftade fem patienter.

Patienterna var mellan 70 till 91 år.

Morden skedde 2004-2009. Hon förgiftade patienterna med lugnande medel. Aino greps i mars 2009. När hon greps sa hon att hon var oskldig, men Helsingfors tingsrätt dömde henne till livstids fängelse som innebär tolv år.

När Aino greps gjorde man en rättpsykiatrisk undersökning på henne och man kom fram till att hon lider av personlighetsstörning.

Man har inte hittat några motiv till morden.

Dale Hausner och Samuel Dieteman


Dale Hausner
 och Samuel Dieteman är kända som The Serial Shooter. 2005 till 2006 sköt de ihjäl åtta människor, och skadade minst tjugo. Männen sköt även ihjäl djur. Morden skedde i Phoenix, Arizona.  Männen misstänkts att ligga bakom minst 29 andra skottlossningar i Phoenix.

Gärningsmännen satt i sin bil och sköt folk. Deras offer var slumpmässigt valda. De sköt människor som var ute och gick, cyklade, eller bara stod utomhus. Oftast skedde morden runt klockan 22:00 eller 04:00.

Polisen misstänkte männen då de fått ett tips av Ron Horton. Han dog innan han kunde vittna i rättegången. Den 3 augusti 2006, arresterade polisen männen. Polisen lyckades identifera männen som The Serial Shooter.

Samuel erkände sig skyldig till två mord och dömdes till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigiving. Dale dömdes 2009 till sex dödsstraff.

Även Dales bror Jeff Hausner dömdes senare till medhjälp och att han knivhuggit en man, han fick tjugofem års fängelse.

"My favorite thing is, you know, when somebody is walking away, you know, it gives me, you know, a couple of extra seconds to aim. I don't have to worry about them looking I get too paranoid of somebody walking toward me and while I'm trying to aim they're frickin' gonna see me, or not...not so much see me but see the gun stickin' out wrong or somethin' and be able to give a description." - Dieteman

Offren
David Estrada
Nathaniel Shoffner
Jose Ortis
Marco Carillo
Claudia Gutierrez-Cruz
Robin Blasnek


Dale Merle Nelson

Dale Merle Nelson (född 1939) var en kanadensisk massmördare som dödade åtta personer. Han ska även ha ätit av ett offer 1970.

Den 4 september 1970 köpte Dale alkohol för att sedan träffa sina vänner. Vännerna säger att han var som vanligt och han pratade om den kommande jaktsäsongen. Senare lämnade han sina vänner och plockade upp Maureen McKay. Han lånade hennes vapen en 7 mm kaliber gevär. Sen köpte han ammunition och mer alkohol.

Han drack mer öl när han kom fram till sina vänner igen. Vännerna och Dale förflyttade sig senare till ett hotellrum. Efter midnatt körde han hem en släkting (Shirley Wasyk), han fick veta att hennes man inte var hemma. Helt plötsligt slog han henne med en brandsläckare, han band även hennes händer och lämnade Shirley i sängen.

Shirleys barn var hemma och hörde mammans skrik. Debbie (tolv år) sa åt hennes småsyskon Charlene (åtta år) och Tracey (sju år) att gå in till hennes sovrum. Debbie smög senare till hennes mamma och lossade på repen, hon tog även med sig brandsläckaren till sovrummet. Sedan började Tracey skrika och Debbie hörde att Dale var påväg till sovrummet. Då kastade hon ut brandsläckaren genom ett fönster och sprang till grannen för att ringa efter hjälp.

När polisen kom till Shirleys hem stod fortfarande Dales bil utanför. Man hittade Shirley, hon hade blivit slagen till döds. Och Tracey hade blivit knivhuggen och knivskuren från öra till öra. Charlene hade rymt ifrån platsen. Polisen körde genast hem till Dale, de misstänkte att han även skulle ge sig på hans egen familj. De kunde inte hitta honom utan återvände till Shirleys hem, de upptäckte att Traceys kropp saknades.

Ett tag senare ringde Isabelle St Amand till polisen och sa "det finns en man här med vapen". När polisen kom till platsen upptäckte de att Isabelle och Ray Phipps och deras tre söner Paul (tio år) Brian (sju år) och Roy (arton månader) hade blivit skjutna i huvudet. Åtta-åriga Cathy saknades. Polisen började genast söka efter flickan. Alla polisen inkallades.  Dagen efter hittade de Dales övergivna bil, i bilen fann men en blodig hammare, man hittade även utspridda kroppsdelar av Tracey.

Polisen hittade Dale i en hydda en bit ifrån hans hem. Han gjorde ingen motstånd när han greps. Han berättade för polisen att Cathy var död, han berättade även platsen där hon låg.

Domen
Dale dömdes för morden på Cathy och Tracey. Han hade försökt äta av Traceys kropp. Tillslut 1971 dömdes Dale till livstids fängelse. Under tiden för morden var Dale påverkad av LSD. Dale dog senare av strupcancer i fängelset.


Christopher Foster


Den 26 Augusti 2008 sköt Christopher Foster ihjäl sin fru Jill och deras dotter Kirstie.  Efter han skjutit ihjäl familjen gick han till deras stall och sköt ihjäl familjens tre hästar och fyra hundar. Sedan tände han eld på stallet och huset. Det har fångats på familjens övervakningskamera. När huset stod i lågor gick Christopher in i huset till övervåningen och la sig i sängen tillsammans med hans fru, han dog därefter av röken.

Det var en granne som såg röken/branden och ringde brandkåren. Först trodde polisen att familjen var försvunnen. Men efter ett par dagar hittade man Jill och Christophers kroppar. Sex dagar senare fann man även Kirsties kropp.

Motivet till morden och branden var att Christopher hade samlat på sig massa skulder och han inte kunde fortsätta med hans dyra livstil. Kronofogden var även nära/skulle ta familjens hus. Detta gjorde honom djupt deprimerad. Det finns många frågor om morden/branden som man aldrig kommer att få svar på.


Martha Ann Johnson


Martha Ann Johnson
  (född 1955) är en amerikansk seriemördare från Georgien. Hon är dömd att ha kvävt hennes tre barn till döds, morden begick 1977 - 1982.

Marha var i hennes tredje äktenskap när hon var tjugotvå. Hennes första äktenskap fick hon en dotter som föddes 1971. I hennes andra äktenskap födde hon en son 1975. Och i det tredje äktenskapet födde hon en son och en dotter födda 1979 och 1980.

I September 1977 dog hennes son James, han blev tjugotre månader. Martha sa att hon inte lyckades väcka honom när han sovit middag. Hon skynade sig genast till sjukhuset där han dödförklarades. Man trodde då att barnet dött av plötslig spädbarnsdöd.

I September 1980 dog hennes dotter Tabitha, hon blev tre månader. Martha berättade när hon gick in till Tabitha för att väcke henne var hon blå och hon lyckades inte väcka henne. Hon åkte till sjukhuset med barnet och de kunde inte återuppliva henne. Läkarna trodde även denna gång att det var plötslig spädbarnsdöd.

I Januari 1981 hittades Earl med ett paket råttgift. Han kom till sjukhuset och de lyckades behandla honom. Han fick komma hem. Ett tag senare efter att han kommit hem började han få kramper. I Februari fick han hjärtstillestånd i ett anfall och fördesd till sjukhuset. Läkarna lyckades återuppliva honom men han var hjärndöd. Han dog tre dagar senare.

Martha åkte upp till sjuhuset med hennes elva-åriga dotter Jenny. Martha sa att dottern klagat på bröstsmärtor. Hon behandlades och skickades senare hem. Den 21 Februari fann ambulanspersonalen Jenny livlös på Marthas säng. De upptäckte att det kom skum ur hennes mun. Obduktionen visade att Jenny dött av syrebrist. Därefter skildes Martha och hennes tredje man. Hon gifte senare om sig  med en fjärde man.

Man började ifrågasätta dödsfallen. Och den 3 juli 1989 greps och förhördes Martha. Hon erkände mord på två av hennes barn. Hon berättade att hon rullat på barnen när de sov då de kvävdes. Motivet var att straffa hennes man. Martha hävdade även att hon inte dödat de två yngsta barnen.

Rättegången började i April 1990. Den 5 maj 1990 dömdes Martha till döden för morden på tre av hennes fyra barn. Domen ändrades senare till livstids fängelse istället. Idag sitter Martha på Pulaski State Prison, Hawkinsville, Georgien.


Filmtips 110

Alice Sweet Alice är en skräckfilm från 1976.

Handling: Alice Spages är en tolvårig flicka som är väldigt avundsjuk på sin syster Karen som är omtyckt av alla. Men en dag mördas Karen brutalt av en okänd figur som bär en dockmask framför ansiktet... Efter ett andra mord är Alice den huvudmisstänkta. Men är det verkligen hon eller är det någon som vill sätta dit henne?


Häxornas Tid - Del 5 av 5


Gary Gilmore


Gary Gilmore
 (född 4 december 1940 - död 17 januari 1977) var en amerikansk mördare och brottsling. Han var även den första att avrättas i Utah, efter att dödsstraffet återinfördes.

Han dömdes till döden för två mord han begått 1976. Han sköt ihjäl Max Jensen och Bennie Bushnell. Han sköt båda i huvudet. Det var Garys kusin som ringde till polisen. Han greps 21 juli 1976.  När han senare fick sin dom gjorde han inte några försök för att häva domen eller att be om en ny rättegång.

Gary avrättades på morgonen den 17 januari 1977, med arkebusering (avrättning med gevär). Hans sista ord var Let's do it!”. Hans kropp kremerades. Och askan blev spridd dagen efter ifrån ett flygplan.

Hans sista måltid var en stek med potatis, han drack mjölk och kaffe. Hans morbror smugglade in tre små flaskor med Jack Daniels också.