John Duffy och David Mulcahy

 

John Duffy och David Mulcahy (båda födda 1959) är två män som våldtog och mördade tre kvinnor tillsammans. De härjade i södra England på 80-talet. I media kallades de för  The Railway Rapists och The Railway Killers.

Morden
Först började det med våldtäkter och sedan leddes våldtäkterna till mord. Den 29 december 1985 blev Alison Day 19 år överfallen och våldtagen av de två männen, de avslutade hennes liv med hjälp av ett snöre som de ströp henne med. Det första mordet skedde på tågstationen i Hackney Wick som ligger i London. Den 17 april 1986 var det dags för det andra offret, det var den 15-åriga Maartje Tamboezer. Även hon blev överfallen, våldtagen och strypt till döds med ett snöre. Det tredje och sista offret blev den 29-åriga Anne Locke.Hon kidnappades och mördades vid tågstationen Brookmans Park som ligger i Hertfordshire.

  

Rättegången osv.
Polisen hade länge problem med att gripa mördarna. De båda hade åkt innan som misstänkta men de släpptes då det ej fanns bevis. Men i februari 1988 greps John Duffy för morden. Men efter ett par år erkände han att han ej hade utfört morden ensam. Då greps (2001) David Mulcahy också för morden. De båda dömdes till livstids fängelse.

"Rape is a natural thing for a man to do" - John Duffy

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0