Robert the haunted doll

Dockan Robert är en docka som en gång ägdes av konstnären och författaren Robert Eugene Otto. Dockan sägs vara besatt av onda andar.


Robert Eugene Otto

Robert Eugene Otto växte upp i en rik familj, och 1904 när han var fyra år, fick han dockan av en anställd som var skicklig i svart magi och voodoo. Den anställde var missnöjd med sin lön och ville på detta sätt straffa familjen. Efteråt stod det klart att det var något konstigt med dockan. Eugenes föräldrar sa att de ofta hörde pojken prata med sin docka och att den verkade prata tillbaka. I början antog föräldrarna att det var Eugene själv som förändrade sin röst som svar från dockan, men eftersom pojken bara var fyra år gammal ansåg dem att det var omöjligt för honom att kunna härma denna grova mansröst som dockan hade och gav till svars.

Många grannar speciellt ungar i området berättade att de sett en docka flyttat sig från fönster till fönster. Föräldrarna berättade även att de i bland kunde höra skrämmande fnitter från dockan och att den rörde sig från rum till rum trots att ingen flyttat den. Vissa nätter vaknade familjen av Eugenes skrik samtidigt som möbler vältes omkull i pojken rum. Eugene var oftast skräckslagen vid dessa tillfällen och upprepade gång på gång att det var "Robert" som gjorde det!

Efter en tid tyckte föräldrarna att pojken blivit förändrad och tystlåten, samtidigt som han uppvisade ett aggressivt beteende. När föräldrarna frågade varför han blivit sådan, svarade han ofta: "För att Robert vill det". Efter en tid bestämde sig föräldrarna för att lägga upp dockan på vinden, men detta gjorde det inte bättre. Under flera nätter kunde de höra hur någon gick på vinden och det hördes även gråtande skrik från ett barn.

Flera år senare när Eugene ärvt huset av sina föräldrar, ansåg han att det var synd om dockan och tog ner honom från vinden. Eugenes fru avskydde dockan och hade svårt att sova under nätterna, men Eugene vägrade att lägga upp dockan på vinden. "Robert behöver mig och jag behöver honom" ska han ha sagt flera gånger till sin fru. När Eugene dog 1974 la frun upp dockan på vinden och efter några år när även frun hade dött stod huset tomt i ett flertal år.


Dockan Robert


När en familj efter många år köpte huset så låg dockan kvar på vinden. Den tioåriga dottern i familjen hittade dockan på vinden och blev förälskad i den, hon tog ner den på sitt rum och vårdade den ömt. Det dröjde dock inte länge innan flickan började skrika på nätterna, hon hävdade att dockan rörde sig i rummet och även försökt att attackera henne vid flera tillfällen, detta gjorde flickan mycket rädd och det slutade med att dockan åter placerades på vinden. Denna flicka har i dag, nästan 30 år senare, berättat i TV och tidningar vad hon råkade utför under tiden hon hade dockan i sitt dåvarande rum. Hon har berättat att dockan blev som levande och att den flera gånger attackerat henne när hon låg och sov på nätterna.

Senare placerades dockan på museet Martello. Personalen på museet hävdar att konstiga saker händer på museet sedan de fick dit dockan. Många saker har under åren gått sönder och glasmonitorn där dockan förvaras har ett flertal gånger spruckit utan att någon rört vid den. Dockan Robert gjorde ett framträdande på Kranar CON i maj 2008, ett paranormalt konvent som hålls i Clearwater, Florida. Detta var första gången som dockan lämnade Key West efter 105 år av sin existens.

Människor som besöker dockan Robert på Martello museum och vill ta en bild, måste enligt legenden be dockan artigt, och om han inte samtycker (genom att tippa huvudet åt sidan) och personen ändå tar en bild, så kommer dockan att förbanna personen och dennes familj. För en del år sedan var det en kvinna som ivrigt tog bilder på dockan, utan att be den artigt, hon omkom också kort därefter i en bilolycka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0