SoltempelordenSoltempelorden
var ett hemligt sällskap som grundades av Joseph Di Mambro och Luc Jouret i Genève i Schweiz 1984, då under namnet l'Ordre International Chevaleresque de Tradition Solaire (OICTS).

Di Mambro hade tidigare varit medlem i ett sällskap med band till Rosencreuzarna och Jouret, som var ordens officiella grundare, var en homeopat och new age-anhängare som hävdade att han och Di Mambro varit medlem i Tempelherreorden i ett tidigare liv. De hävdade också att Di Mambros dotter Emmanuelle var resultatet av jungfrufödsel och att hon skulle leda medlemmarna till ett nytt liv efter döden, på en planet som kretsade kring Sirius.

År 1986 flyttade Jouret och Di Mambro till Moran Heights i den kanadensiska delstaten Québec och etablerade en filial av sällskapet där. Man trodde att jorden snart skulle gå under. I oktober 1994 begick 74 medlemmar kollektivt självmord, eller mördades, på två platser i Schweiz samt i Kanada.Byggnaderna hade sedan tänts på med hjälp av tidsinställda anordningar. Några av kropparna var drogade och en del skjutna. Flera av de avlidna var barn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0