Borgvattnets Prästgård10 mil nordost om Östersund ligger Borgvattnets prästgård. Denna gård är säkerligen ett av de mest beryktade spökhusen i Sverige. Många oförklarliga saker har inträffat under åren och det finns många teorier hurvida detta stämmer eller inte. Sedan 1972 har gården varit öppen för nyfikna övernattare.

Ingen vet riktigt varför onaturliga saker händer och har hänt. Teorier finns om att en piga på gården blev med barn och i panik begravde barnet vid husknuten efter födseln. Prästgårdsspöket skulle enligt denna teori vara antingen pigan, som är olycklig för sin handling, eller barnet som inte kommit i vigd jord.

En annan teori är att prästen Per Hedlund tog hem sin fru fru från bårhuset efter hennes död och att hon nu vandrar i huset.

Vissa hävdar också att allt är en bluff, det är upp till var och en att tro eller inte tro på.

Händelser i huset
En flicka skulle sova över i spökhuset en natt. Det fanns lite möbler i rummet och det var mycket kallt, men hon somnade i alla fall och sov tungt. Senare på natten vaknade hon av att hon kände sig iaktagen från andra sidan rummet. Hon tittade dit och såg tre gamla damer sitta i en soffa och gråta. Varken soffan eller dom gråtande damerna hade varit där förut.

En annan känd sak som hände var när en präst som bodde där blev kastad ur en gungstol. Det finns många teorier om vad som orsakade det som hände, men alla är i alla fall överens om att det hände.

En annan sak som jag personligen tycker ni ska göra om ni åker dit är att försöka ta ett kort på pojken i det blå rummet. Anledningen till det är att dom flesta som tar kort där vanligtvis får deras bilder ofokuserade eller att det helt enkelt inte går att få fram ett foto. Testa också att dra till överkasten fint på sängarna och se vad som händer. Kan nästan lova att det är nån som har suttit/legat i sängen och lämmnat ett avtryck (du får så klart se till så att ingen går in).
Filmtips 30

Carriers är skräck/action från 2009.

Handling: Ett dödligt virus hotar att utrota mänskligheten. Fyra ungdomar färdas i bil genom öknen för att finna en plats dit smittan inte nått. Ett antal regler har varit avgörande för deras överlevnad men att följa dem blir allt svårare ju längre tiden går.


David och Catherine BirnieDavid John Birnie
(född 16 februari 1951 död 7 oktober 2005) och Catherine Margaret Birnie (född 23 maj 1951) var en australiskt par som mördade tillsammans. De mördade fyra kvinnor i åldern 15 till 35 i sitt hem på 1980-talet.

Brottet
Den 6 oktober 1986, en 22-årig student Mary Neilson dök upp på Birnies hus för att köpa bildäck. Hon hade väntat på Birnie på hans arbete, på reservdels gården och han föreslog att hon skulle följa med till hans hus för en bättre affär. När Neilson kom in i Birnies hus, angreps hon under knivhot och hon fick på sig en munkavle och blev fastkedjad vid sängen. Catherine Birnie tittade på när hennes älskare upprepade gånger våldtog flickan. De tog Mary till Gleneagles National Park där David Birnie våldtog henne igen innan han ströp henne med en nylonlina och stack henne i hjärtat med en kniv, hon begravdes i en grund grav. 

Den 20 oktober kidnappade dom den 15-åriga Susannah Candy när hon gick längs Stirling Highway i Claremont.
Efter några sekunder var hon i bilen, hon hade en kniv mot sin hals och hennes händer var bundna. Hon fördes tillbaka till Birnies hus, där hon var tvungen att skicka brev till hennes familj sa att hon hade rymt till Queensland med sina vänner innan de satte munkavle på henne, fastkedjad vid sängen och våldtogs. Efter David hade slutat våldta henne. David försökte strypa Susannah med en nylonlina, men hon blev hysterisk. David tvingade ner sömntabletter i hennes hals för att lugna henne, och när Susannah sov, satte David en nylonlina runt halsen och Catherine drog åt sladden sakta tills hon slutade andas. De begravde Susannah i en annan grund grav i staten Forest.

Den 1 november, såg de 31-åriga Noelene Patterson stående bredvid sin bil på Canning Highway, hon hade slut på bensin när hon var påväg hem från sitt arbete som barchef på Nedlands Golf Club.
Väl inne i bilen, hon hade en kniv mot halsen, och hon bands och blev tillsagd att inte röra sig. Hon fördes tillbaka till Moorhouse Street där David upprepade gånger våldtog henne efter att hon belagts med munkavle och fastkedjad vid sängen. De hade ursprungligen beslutat att mörda Noelene samma natt men David höll henne fången i huset i tre dagar och det fanns tecken på att han hade utvecklat emotionella känslor för Noelene. Catherine blev avundsjuk och gav David ett ultimatum: David skulle behöva döda Noelene eller att hon skulle döda sig själv. Han tvingade genast i Noelene en överdos av sömnmedel och ströp henne medans hon sov. De tog hennes kropp till skogen och begravdes den tillsammans med de andra. Catherine fann stort nöje att kasta sand i Noelenes ansikte.

Den 5 november kidnappade de 21-åriga Denise Brown som väntade på en buss på Stirling Highway.
Hon accepterade lift från Birnies, vid knivhot förs Denise till huset, fastspänd vid sängen och våldtogs. Följande eftermiddag fördes hon till en säker  plats i avskildhet i skogen. När de släpade kvinnan från bilen, misshandlade David henne och förde en kniv i Denise hals medan han våldtog henne. Övertygad om att flickan var död, grävde de en grund grav att lägga hennes kropp i den, men Denise satte sig upp i graven, David greppade tag i en yxa och slog henne två gånger i skallen innan de begravde hennes kropp.

Deras sista offer, och det enda offret som överlevde, var sjutton-åriga Kate Moir.
Hon sprang naken och gråtande in i en affär den 10 november 1986 och insisterade på att ringa polisen. När polisen anlände, hävdade hon att hon varit bortförd under knivhot av ett par som hade tagit henne tillbaka till deras hus och kedjat henne i en säng, och att mannen upprepade gånger hade våldtagit henne medans kvinnan tittat på. Nästa morgon, medans mannen var på jobbet, tvingade kvinnan henne att ringa sina föräldrar att säga att hon hade tillbringat natten i en väns hus och var okej. Kvinnan ledde sedan tillbaka henne till sovrummet. Hon berättade för polisen telefonnummer och adress på paret som hade fört bort henne.

När flickan och polisen kom till Birnies hus, medgav Catherine att hon kände igen flickan men vägrade att svara på några fler frågor utan sin man.
När polisen förde hem David i handklovar, de hävdade att flickan inte hade blivit bortförd.

Gripande
och domar
När han skickades till rättegången erkände David skyldig till fyra mord. På frågan varför han erkänt sig skyldig, gjorde han en gest mot offrens familjer och sade: "Det är det minsta jag kunde göra." Han dömdes till fyra livstids domar. Efter att ha befunnits frisk nog att närvara vid rättegången, var Catherine som också dömdes till fyra livstids domar av Högsta domstolen i Western Australien.

David hölls på Fremantle Prison under maximal säkerhet, men han vart snart flyttad till isoleringscell för att hålla honom från att skada andra fångar.


David hittades död i sin cell den 7 oktober 2005.
Han hade begått självmord genom hängning, han skulle inställa sig inför rätta för våldtäkt av en medfånge nästa dag.

Catherine är fängslad på Bandyup kvinnofängelset.
Hon hindrades ifrån att gå på Davids begravning, hennes första ansökan om villkorlig frigivning 2007 avslogs.

En bra dokumentär om David & Catherine här.

Sawney BeaneSawney Bean
var den legendariske chefen för en klan på 48 medlemmar, i 14: e eller 15.-talets Skottland ,som enligt uppgifter avrättades för massmord på över 1000 personer.

Historia
Enligt The Newgate Kalender föddes Sawney i East Lothian under 14-talet.

Han lämnade hemmet med en ond kvinna som tydligen delade hans böjelser.
Paret hamnade i grotta i Bannane nära Gallowa. (Grottan var 200 meter djup) Deras många barn och barnbarn var av incest. Den kull kom att omfattas av åtta söner, sex döttrar, arton barnbarn och fjorton barnbarn. Saknade fyndigheter för hederligt arbete, klanen trivdes med bakhåll på natten för att råna och enskilda mord eller små grupper. Organen som fördes tillbaka till en grotta där de vart styckade.

De kroppsdelar och försvinnanden gick inte obemärkt förbi för de lokala byborna, men Beane och klanen var kvar i grottorna under dagen och tog sina offer på natten.
Klanen var så hemlighetsfull att byborna inte var medvetna om att det var fyrtioåtta mördare som bodde i närheten. Som större kännedom om försvinnanden togs flera organiserade sökningar inletts för att finna förövarna. En sökning genomfördes med ficklampor för att lysa i grottan men männen vägrade att tro på något mänskligt kunde leva i grottan.

Avrättning
När Beans existens avslöjades för världen, var det inte länge innan Kungen fick höras om de grymheter och beslutade att leda en människojakt med ett team av 400 män och flera blodhundar. Snart fann de Beane och klanen i deras grotta i Bannane Head.
Grottan var full av mänskliga kvarlevor, efter att ha varit skådeplats för hundratals (eller tusentals) mord och kannibalistiska handlingar.

Klanen vart infångade levande och fördes i kedjor till Tolbooth fängelse i Edinburgh. Men överfördes sedan till Leith eller Glasgow där de omgående avrättades utan rättegång. Männen fick sina genitalier avskurna och både händerna och fötterna avhuggna. De lämnades att förblöda. Kvinnor och barn fick titta på när männen dog och sedan brändes de levande på bål.

Alcatraz

 

Alcatraz
var ett fängelse på ön Alcatraz Island innanför Golden Gate vid San Francisco. Ön byggdes om till en anläggning för militären i mitten av 1800-talet och blev 1934 ett av världens mest rymningssäkra fängelser på grund av det kalla omgärdande vattnet med starka strömmar. Det finns ändå en grupp fångar som försvann från fängelset och som inte har återfunnits. Då ingen har gett sig till känna och ingen har erkänt sig ha träffat på någon av flyktingarna antas det vanligen att de omkom vid flyktförsöket. Det normala var att rymmarna antingen sköts eller drunknade i det kalla vattnet. Fängelset stängdes 1963 eftersom det inte var ekonomiskt försvarbart att hantera eller spekulativt som en följd av rymningarna året innan.

Fängelset står kvar än idag och kan besökas av turister. Det har också använts vid olika filmer, exempelvis Flykten från Alcatraz, med bland andra Clint Eastwood. Under åren som Alcatraz var öppet försökte 36 fångar rymma från fängelset. 15 av dessa dog under sina flyktförsök.

Frank Morris och bröderna Anglin
De enda fångar som lyckades fly från Alcatraz var Frank Lee Morris samt bröderna John och Clarence Anglin. Huruvida de egentligen lyckades fly är dock oklart, eftersom ingen hörde något ifrån dem efteråt och inga kroppar har funnits.

Frank Lee Morris som ansågs vara överintelligent hade kommit på en ofelbar plan. I över ett år höll de tre på med förberedelserna, de grävde hål i betongen bakom ventilen i sina celler. De visste att ventilerna ledde ut till en lufttrumma som sedan skulle leda dem ut på taket av cellbyggnaden. När de väl hade gjort hålen tillräckligt stora och kommit ut till lufttrumman, anordnade de en liten arbetsplats inne i lufttrumman där de tillbringade varje natt med att göra livvästar av stulna regnrockar och de gjorde modellhuvuden som skulle likna dem själva. Modellhuvuden tillverkade de genom att blanda tegelstenen de hade hackat loss till pulver, såpa och toalettpapper. Detta blev en smet som de kunde forma till ett ansikte. De samlade hår, inte bara sitt eget utan även andra medfångars hår från fängelsets "frisersalong".

Natten till den 11 juni, 1962 var de redo att rymma. Efter inräkningen kl. 21.30 placerade de tre männen sina modellhuvuden, så kallade Dummy heads, på sina kuddar, kröp ut genom ventilen och fortsatte ut till lufttrumman bakom cellerna. Flera av vakterna som hade nattskiftet hade hört ljud på taket men trodde det berodde på den hårda vinden. När man väl upptäckte att deras celler stod tomma var Frank Morris och bröderna Anglin långt borta. Man har aldrig hittat några kroppar efter dem, men man tror ändå inte att de klarat sig, eftersom det är väldigt starka strömmar i San Francisco Bay och vattnet den natten bara var cirka 10 °C.

Att de skulle ha blivit uppätna av hajar anses nästan helt uteslutet eftersom det finns mycket få hajar i San Francisco Bay, och de hajar som finns i viken anses ofarliga för människor.

Man tror att Frank Morris och bröderna Anglin försökte ta sig till Angel Island, eftersom de sagt så till en av deras medfångar. Numera tror man att de kan ha utnyttjat tidvattnet och att de därför försökte ta sig till Marine Headlands.
  
Finns fler delar på youtube.

Sara ZetterlundSara Zetterlund, född som Sara Nordin år 1820 i Körning, Nordingrå, död 14 november 1860 i Gallsäter, Skog var en kvinna som dömdes till döden och avrättades på grund av giftmord.

Bakrund
Sara gifte sig med torparen Pehr år 1848. Pehr var 56 år och Sara 27 år gammal. De hade inget bra förhållande och flyttade därför ifrån varandra. Sara hade tidigare fått barnet Erik August, som inte var Pehrs barn i äktenskapet, något som skapade äktenskapsstriden.

Sara och Pehr sammanträdde år 1852 i en sockenstämma för att diskutera familjens levnadsituation, då Sara ensam hade svårt att försörja sig och barnen.

Mordet
År 1859 stämmde Pehr Sara för horsbrott då han nu har intyg på att Erik August inte är hans barn och vill begära skilsmässa.

Den 22 december 1859 kom Pehr på besök hos Sara och barnen och Sara bjöd honom på en nybakad rågbulle. Pehr återvände senare hem till sig. Där får han kräkningar och lägger sig i sin säng för att vila och hittas den 28 December liggande död i sin säng med uppkastningar på golvet.

Sara häktas och döms till döden
Sara häktades den 19 januari 1860 för mord på Pehr Zetterlund, som arsenikförgiftats. Hon fördes till Härnösands länsfängelse. Den 12 mars 1860 avkunnade Nora Tingsrätt dödsdomen för brottet. Sara utnyttjade rättigheten att överklaga men det blir avslaget och hon fick stanna i fängelset till dödsdatumet. Hon ansökte om nåd hos Sveriges konung, men nådeansökan avvisades den 11 september. Den 6 oktober fick hon veta att hon inte kunde undslippa halshuggningen.

Filmtips 29

Rose Red är en spök/skräckfilm från 2002.

Handling: Är verkligen Rose Red en hemsökt herrgård? För att få reda på sanningen bjuder professor Joyce Reardon in sex personer, alla med distinkta paranormala förmågor, för att hjälpa henne att komma i kontakt med de övernaturliga krafter som man säger finns på Rose Red. Så boka in kalendern. Och köp eventuellt en livförsäkring. Skräckens oöverträffade mästare bjuder på ännu ett fasansfullt möte med det övernaturliga i Stephen Kings Rose Red, en hemsökt skräckupplevelse vars talangfulla ensemble består av skådespelare som Matt Keeslar, David Dukes och Julian Sands. Portarna på herrgården står öppna.

Besök sker på egen risk. Rose Red är inte bara en plats. Det är ett levande palats av ondska.


Joseph VacherJoseph Vacher
(född 16 November, 1869 - död den 31 December, 1898, han var fransk seriemördare, som ibland kallas "Den franska Jack the Ripper".

Morden
År 1894, hade Vacher mördat och styckat minst 11 personer (en kvinna, fem tonårsflickor, och fem tonårspojkar). Offren knivhöggs upprepade gånger, ofta våldtog Vacher sina offer.Vacher var en luffare, som reste från stad till stad, från Normandie till Provence. Han överlevde genom att tigga eller arbeta på gårdar.

1897 försökte Vacher gå till angrepp på kvinna i ett fält i Ardèche.
Hon kämpade tillbaka och hennes skrik gjorde så hennes make och son kom till platsen, båda kom rusande för att hjälpa henne. Männen övermannade Vacher och tog honom till polisen. Myndigheterna hade bevis för att Vacher var ansvarig för flera mord, men Vacher erkände snart allt.

Straffet
Han dömdes till döden den 28 oktober 1898. Vacher avrättades med halshuggning två månader senare, i gryningen den 31 december 1898.

 Hans huvud.

Gary RidgwayGary Ridgway
, född 18 februari 1949 i Salt Lake City, Utah, USA är en dömd seriemördare i Seattle som erkände morden på 48 prostituerade kvinnor år 2003. Ridgway är en av de värsta seriemördarna i USA:s historia. Han kallas för The Green River killer.

Fallet
I början av 1980-talet började prostiuterade på gatorna i Seattle och Tacoma att försvinna. Senare hittades de döda, antingen vid floden Green River eller på andra platser. Alla offren hade strypts efter samlag och fått en liten sten i vaginan vilket skulle komma att bli mördarens kännetecken de närmaste åren. Polisen misstänkte att det kunde röra sig om ett tiotal offer med anledning av att många kvinnor hade hittats döda på liknande sätt under den gångna tiden. Polisen blev mer och mer ivriga att fånga seriemördaren och bildade en utredningsgrupp vid namn "The Green River Task Force" för att få in så mycket information som möjligt om mördaren. På varje offer fanns alltid sprutfärg av olika färger så polisen misstänkte att mördaren jobbade som lackerare eller sprutmålare av bilar. Mördaren skrev brev till lokala tv-stationer och beskrev i detalj vad han hade gjort med kvinnorna efter att de rapporterats som döda i media.

Gripandet
Under hela 1980-talet och till slutet av 90-talet hade polisen inga spår av seriemördaren och ett tag misstänkte de att det var den redan kände seriemördaren Ted Bundy som låg bakom morden. Detta avskrevs dock så småningom, även en annan man var gripen i mitten av 1980-talet för morden men detta spår avskrevs också. Men år 2001 hade DNA-tekniken gått så långt framåt att man kunde göra prover på sparad sperma som fanns i ett av offren. När provet var klart kom ett namn upp, Gary Ridgway. Han hade varit misstänkt för morden tidigare men aldrig riktigt utretts; han greps 2001 utanför sitt jobb på Kenworth i Seattle, och gripandet var helt odramatiskt.

Rättegången
Först år 2003 blev det dags för rättegång Ridgway stod anklagad för sju mord på prostituerade men misstänktes i många fler fall; polisen hade upptäckt att det fanns färgfragment på alla offer och Ridgway hade jobbat som sprutlackerare på ett bilföretag i Seattle under 30 års tid. Detta faktum och andra starka bevis gjorde att Ridgway gick mot ett säkert dödsstraff. Han gjorde en uppgörelse med åklagaren och erkände alla sju morden. Han erkände och visade exakta platser för morden på 41 andra kvinnor som hade hittats döda runt tiden för dom sju andra morden. Polisen misstänker att det kan vara så många som 70 kvinnor som har fallit offer för Ridgway's våld, i slutet av 2003 efter att ha erkänt alla 48 morden dömdes han till livstidsfängelse utan hopp om benådning på 48 punkter en för varje offer.


Magdalena AsktappareMagdalena Asktappare
, död 1546, var en dömd svensk mördare.

Magdalena var en borgare i Stockholm, gift med Jörgen Asktappare. Hon ställdes inför rätta anklagad för att ha mördat sin man år 1546. Hon ska ha försökt övertala Jacob Trappow från Tyskland att mörda maken under en lång tid, men han hade inte gått med på det. Hon drack sedan maken berusad och dödade honom sedan i sängen med en yxa. Trappow och dennes tjänare, en gammal man, hjälpte henne sedan att stycka liket och placera det i en tunna och välta den i sjön för att undgå upptäckt. Magdalena och hennes medanklagade dömdes skyldiga. Trappow och den äldre mannen blev avrättade genom stegling.

Magdalena anses ha blivit avrättad antingen genom att brännas på bål eller begravas levande, men det är inte känt vilken av dessa metoder som slutligen användes vid hennes avrättning: båda metoderna var sällsynta i Stockholm, och i det senare fallet skulle hon ha varit den sista som avrättades genom denna metod.


Filmtips 28

The hills run red är en skräckfilm från 2009.

Handling: Ett fanatiskt skräckfilmsfan har gett sig tusan på att få tag på i en helt oklippt utgåva av en klassisk slasherfilm. När han inte hittar den någonstans ger sig han och två vänner iväg ut i skogen där filmen en gång spelades in för att se om de kan ha någon tur där. Allt för sent upptäcker de att filminspelningen aldrig avslutades.


Ulf Olsson
Ulf Håkan Olsson
, född 19 december 1951, död 10 januari 2010 i Sundsvall,var en svensk dömd mördare. Olsson dömdes mot sitt nekande 2005 för två mord begångna 1989.

Han dömdes i hovrätten till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för morden på Helén Nilsson och Jannica Ekblad 1989. Trots domen fortsatte Olsson att hävda sin oskuld. Han bodde i Vimmerby, Småland, från 1990, året efter de mord han dömdes för skedde, tills det att han greps den 24 juni 2004.

Tidigt på morgonen den 10 januari 2010 hittades Ulf Olsson död i sin cell på Rättspskykiatriska regionskliniken i Sundsvall efter att ha tagit sitt eget liv genom hängning. Olsson hade tidigare på morgonen lagt ut ett avskedsbrev på sin blogg där han fortsatte hävda sin oskuld och avslutade med: "Det bästa för mig är helt enkelt att bara få dö, än att sitta här som en levande död".


Filmtips 27

Meat Grinder är en skräckfilm från 2009.

Handling: Bood arbetar som nudelförsäljare, men affärerna går inte bra och hon har svårt att försörja barn och betala räkningar. En dag hittar hon en död man och börjar därefter tillaga nudlar på ett annorlunda sätt.


Charles MansonCharles Milles Manson
, född 12 november 1934 i Cincinnati, Ohio som Charles Milles Maddox, är en före detta ledare för den sektliknande Mansonfamiljen.  Han är dömd för mord och stämpling till mord.

Manson är mest känd för är morden på Sharon Tate och hennes sällskap 1969. Manson utförde inte morden personligen utan beordrade den så kallade "familjen" att utföra dessa. För dessa mord dömdes Manson 1970 till flera livstidsdomar. Han sitter än idag i fängelse. Han är även känd för sina långa, osammanhängande tal i intervjuer, där han oftast försöker manipulera dem som hör på och har fått lite kultstatus just för sitt udda beteende och sina konstiga uttalanden.

Morden
25 juli 1969 beordrades Bobby Beausoleil, Mary Brunner och Susan Atkins (alla medlemmar av Mansonfamliljen) hem till en av Mansons bekanta, Gary Hinman. Manson ville att trion skulle övertala Hinman att lämna över pengar som Manson trodde Hinman hade ärvt. Beausoleil, Brunner, och Atkins höll Hinman gisslan i två dagar, Manson dök sedan upp med ett svärd som han skar av Hinmans öra med. Efter detta fortsatte Beausoleil att sticka Hinman till döds med svärdet. Innan familjen lämnar huset skriver de "Political piggy" på väggarna med Hinmans blod.

Det Charles Manson och den så kallade Mansonfamiljen är mest känd för är morden på Sharon Tate och hennes sällskap 1969. Tate var hustru till den berömde filmregissören Roman Polański. Manson utförde inte morden personligen utan är dömd för att ha beordrat Susan Atkins, Linda Kasabian, och Patricia Krenwinkel att utföra dessa. Han hade beordrat dem att totalt förgöra alla som befann sig i huset. Förutom Tate, befann sig vännen Wojciech Frykowski, frisören Jay Sebring, och Frykowskis flickvän Abigail Folger, i huset. Maken, Roman Polanski, var i London då morden skedde. Tate var gravid i åttonde månaden. Även en förbipasserande pojke sköts till döds. När morden var avklarade använde familjen Tates blod att skriva ordet "pig" på ytterdörren.

Orsaken till dåden var att Manson ville starta ett raskrig. Detta raskrig kallade Manson för "Helter Skelter" efter en Beatles-låt med samma namn. För dessa mord dömdes Manson 1970 till flera livstidsdomar. Han sitter än idag i fängelse. Resten av hans "familj" har spridits över USA där de flesta av dem fortfarande avtjänar långa fängelsestraff.

Filmer
Det finns några filmer om Manson familjen:

Helter Skelter från 1976
The Manson Family 2003
Helter Skelter från 2004


Filmtips 26

Wrong Turn är en skräckfilm från 2003.

Handling: För att gena svänger Chris in på en öde grusväg i skogen. Men istället för att komma fortare fram, krockar han med en stillastående bil och dess fem chockade passagerare. Upprörda berättar de att deras bil har fått punktering eftersom någon har spänt upp taggtråd över vägen ... Efter flera timmars förgäves sökande efter hjälp i skogen, och i takt med att mörkret faller, kryper skräcken allt närmare inpå dem. När de hittar en jägarstuga full av groteska vapen och fasansfulla souvenirer efter en makaber jakt, tvingas de inse att något fruktansvärt är i görningen! Här pågår en jakt ... men vem är bytet?


Wrong Turn 2 är en skräckfilm från 2007.

Handling: Dale Murphy hostar och producerar sin egen såpa kallad "Den ultimata överlevaren" tillsammans med sex deltagare ledda av Nina Papas. De ska tillsammans överleva i ett post-apokalyptiskt wasteland som ligger vid en avlägsen del i West Virginia. Men för deltagarna visar det sig att det inte bara är ödelandet de måste överleva utan även de som bor där. Ganska snart ställs de inför infödda, inavlade och deformerade kannibaler som bara har en plan - att brutalt stycka dem och servera dem till middag. Spelet kan börja.


Wrong Turn 3 är en skräckfilm från 2009.

Handling: En grupp förrymda fångar och ett par fängelsevakter är djupt inne i skogarna i West Virginia när de blir attackerade av inavlade och missbildade rednecks.