Filmtips 34

No Mans Land: The Rise of Reeker är en skräckfilm från 2008.

Handling: När en grupp kasinorånare stannar vid ett ödsligt motellcafé i Death Valley för att tanka, möts de av två poliser. Rånarna tar personalen som gisslan och en tung eldstrid följer. Men för de som överlever har helvetet bara börjat. Fångade mellan två världar måste de stoppa det övernaturliga väsen som kommit för att avsluta det han påbörjade 30 år tidigare


Troll
Troll
är ett samlingsnamn på människolika varelser i nordisk folktro och fornnordisk mytologi.

Trollen kunde variera högst avsevärt både i storlek, utseende och lynne. Ibland sades trollen vara mycket lika människor och ibland totalt väsenskilda. Vid sidan av trollen förekom också jättar, vättar och vittror. Samma namn har på olika orter används för olika väsen, där de småväxta kan sorteras in i kategorin oknytt. Andra likartade naturväsen skiljde sig från trollen i det att de ville leva ensamma, till exempel tomten näcken,skogsrået och sjörået. Trollen lever socialt. Trollen har ansetts som rika på guld, trots att de kan vara klädda i paltor. De har drifter som får dem att begå vad människorna anser vara brott. Exempel kan vara när en bortbyting upptäcks – det vill säga att trollen bytt ut sitt barn mot ett människobarn – vilket får anses som människorov. Ett sätt att undvika detta var att hota att döda barnet, eller döpa det.

Speciellt kvinnor riskerade att utsättas för trollen. De kunde bland annat riskera att bli bergtagna. Visserligen fanns chansen att återvända, men då med förändrad mental inställning. För att komma undan trollen fanns flera sätt. Kyrkklockor ansågs skrämma trollen, i likhet med Tor och hans hammare, Mjölner. Likaså fruktade trollen stål (eller silver), så en kniv var bra att ha när man gav sig ut i "trollskogen". Vissa troll tycktes vara känsliga för solljus och förstenades när de träffades av strålarna.

Hamnskifte var något trollen praktiserade, vilket förklarade varför man så sällan såg trollen. Men kände man doften av mat eller tobak, kunde det vara trollen. Likaså kunde de höras arbeta eller kalla på sina kor utan att det gick att lokalisera ljudets källa. Man måste också skilja på de väsen som kallades för troll och de människor som ansågs vara trollkunniga.


William HeirensWilliam George Heirens
(född 15 November 1928) är en amerikansk seriemördare som erkände tre mord 1941. Heirens har kallats The Lipstick Killer pga att han lämnade meddelanden i läppstift på brottsplatserna.

Han är för närvarande fängslad i Dixon kriminalvårdsmyndighet i Illinois.
Även om han fortfarande fängslad, har Heirens tagit tillbaka sin bekännelse, och påstår vara ett offer för tvång och polisbrutalitet.

Straffet
Heirens fick livstidsfängelse och kommer aldrig att släppas. Han lever dock idag och är 81 år.

ÄlvorÄlvor
är i folktron ett kollektiv kvinnliga naturväsen som i skymningen och vid soluppgången kunde ses dansa över ängar, öppna fält och mossiga marker. Den suggestiva bilden av dimslöjor som dansande älvor är dock en produkt av romantisk diktning – vanligt var däremot att älvorna kunde höras, ofta som fågelkvitter. Där älvorna dansat uppträdde en ring (älvring eller älvdans) av antingen onaturligt friskt eller onaturligt glest växande gräs. Ibland bestod ringen av svampar, och det är i själva verket en i ring växande svampart som (över)göder gräset och ger upphov till detta fenomen. Att uträtta sina behov i en älvdans ledde ofelbart till sjukdom och olycka.

Älvornas främsta roll var som sjukdomsalstrare. En person som hade "fått älvorna" tänktes ofta ha fått sjukdomarna blåsta på sig av dessa, och då lika botar lika antogs ett kraftigt motblåsande, till exempel med en blåsbälg, ha kurerande effekt. En annan möjlighet var att smörja älvkvarnar med fett och möjligen offra lite guld i den, som skavts av från en ring eller dylikt. Älvkvarnar är det folkliga namnet på skålgropar, som är en enkel form av hällristning gjord under forntiden och då främst från bronsåldern.

Älvorna är etymologiskt besläktade med de alver som förekommer i nordisk mytologi. Den mytologiska kopplingen är dock oklar. Även bland andra germanska folk som engelsmän och tyskar feminiseras alferna i medeltida folktro och kopplas ihop med sjukdomar. Likheter kan även noterats mellan älvorna och övernaturliga väsen i de keltiska kulturerna, till exempel de iriska sídhe.

Älvor förekommer även rikligt i dansk folktro, där de vanligen kallas elverfolk eller ellefolk. De feer som förekommer i romanska folksagor och i anglosaxiska konstsagor som Tingeling har ibland översatts med ordet älva. Det finns dock ingen historisk koppling mellan älvor och feer.


Belmez AnsikternaBelmez Faces
  till synes paranormala fenomen i ett privat hus i Spanien som inleddes 1971 när invånarna påstod att se bilder av ansikten visas i betonggolvet i huset.
Sådana bilder har kontinuerligt bildas och försvann på golvet i hemmet sedan dess.

Ligger vid Pereira familjens hem på Street Real 5, Belmez de la Moraleda , Jaén , Spanien den Belmez ansikten, har varit ansvarig för att ett stort antal turister till Belmez.
Fenomenet anses av vissa parapsychologists den bäst dokumenterade och "utan tvivel den viktigaste paranormala fenomen.

Olika ansikten har dykt upp och försvunnit med oregelbundna intervaller sedan 1971 och har ofta fotograferade av de lokala tidningarna och nyfikna besökare.
Många Belmez invånare tror att de står inför har inte gjorts av människohand. Vissa forskare att tro att det är en thoughtographic fenomen omedvetet av ägaren av huset, María Gómez Cámara.

Skeptiska forskare påpekar att till skillnad från andra psykiska hävdar detta fall är falsifierbar .
Eftersom ansikten Belmez fastställs på rentvå av cement, forskarna kunna analysera de molekylära förändringar som skett i en sådan massa av betong. Skeptiker har utfört omfattande tester på deras ansikten och underhålla de har visat att fakery har varit inblandad.

Winchester Mansion


Arvtagerskan till vapenföretaget Winchester Arms Company, Sarah Winchester, trodde att hon hade utsatts för en förbannelse på grund av de vapen familjeföretaget tillverkat, och att alla de tusentals människor som dödas av vapnen nu ville hämnas. Hon fick för sig att hennes ända chans till ett normalt liv var att bygga ett hus som aldrig blev klart, ett hus som hon ständigt fortsätte att bygga på. Hon trodde att on huset aldrig slutfördes skulle inget spöke kunna flytta in. Huset innehåller många finester som byggdes för att fånga eller förvirra andar. Det finns dörrar som är pyttesmå eller dörrar som inte leder någonstans. Och fönster som vetter mot andra delar av huset. Winchester Mystery Mansion, har fyra våningar, fyrahundrasextiosju dörrar, fyrtiosju eldstäder och två speglar.

Efter att i trettionio år (1922) har ansvarat för det ständiga byggandet av herrgården dog Sarah i sömnen 83 år gammal. Många underliga saker har skett under årens gång och de förekommer än idag. Personer med okulta förmågor besökt huset och tror att många andar rör sig i det, till och med spöket efter Sarah Winchester själv. Många övernaturliga händelser har inträffat, och herrgården är en av de mest hemsökta platser i USA.

(Sarah Winchester)

Finns fler delar på youtube!

Filmtips 33

Snarveien är en skräckfilm från 2009

Handling: Ett norskt par bilar till Sverige för att smuggla sprit inför vännens bröllop. En omväg som de tvingas ta leder snart in dem i en otäck härva av videoövervakad tortyr.


NäckenNäcken
är ett övernaturligt vattenväsen som i gestalt av en naken man sitter i vattnet och spelar fiol.

Enligt gammal folktro, med många lokala variationer, lockar näcken genom sitt spelande människor att gå ner i vatten och drunkna. Näcken finns framför allt i åar, forsar och sjöar. Han har olika namn beroende på var i Sverige han är, men berättelser om honom finns över hela landet i en mängd lokala variationer, även i Finland.

I Skåne berättas det om Näcken att han var ouppnådd mästare i fiolspel. Han var villig att lära ut konsten till människorna, vilket för dem medförde en stor risk, eftersom de därefter kom att hamna i ett mystiskt beroende av övernaturliga krafter. En speleman som lärt sig av Näcken, vid spelandet av dansmusik kunde bli så trollbunden av en mystisk kraft, att han inte kunde sluta förrän han miste förståndet. Men det var lika förtrollande för de dansande, som inte heller kunde sluta. Förtrollningen kunde brytas om någon av de inblandade förstod situationen och skar av fiolsträngarna med en kniv.


Jag tipsar om vampyrfilmer

 
The forsaken
Vamp
The night filer
Frostbiten
En vampyrs bekännelse
The lost boys
Blade
Skräcknatten
Waxwork, Skräckkapinettet
Van helsing
Buffy vampyrdödaren
Graveyard Shift
Salems lot
Vampyr i Brookyln
Vampires
Nosferatu
From dust to dawn
Children of the night
Bram strokers dracula
Vampires kiss
Draculas Volnad
Vampyrernas Natt
Twilight

Dennis NilsenDennis Andrew Nilsen
, född 23 november 1945, är en brittisk seriemördare som var bosatt i London. Mellan 1978 och 1983 mördade han omkring 15 män.

1961 gick Nilsen med i den brittiska armén och blev kock i Aden, Cypern och Berlin. Han lämnade armén 1972 och började arbeta som en polis. Från mitten av 1970-talet jobbade han som tjänsteman på en arbetsförmedling. Han hade en rad ytliga och kortvariga relationer med män, men det hjälpte honom inte i hans ensamhet. Liksom Jeffrey Dahmer ville han ha nån som "aldrig skulle lämna honom". Han ville ha ett lik.

Alla hans offer var studenter eller hemlösa män som han "fann" på barer och bjöd hem dem till sitt hus för sex eller bara sällskap. Nilsen ströp och dränkte dem nattetid, och när han vaknade nästa dag mindes han inte vad han hade gjort. Han använde sina slaktarkunskaper som han lärde sig i armén för att göra sig av med liken. Han bände upp golvet i sin lägenhet och lade ner likdelarna där. Men han fick spraya mot lukten dagligen och till sist gick det inte längre så han brände likresterna i likbål, han lade gummi i elden för att dölja stanken från bränt kött. Nilsen fick dock allt svårare att göra sig av med likresterna och han hade väskor fulla med mänskliga organ i sin garderob, och hade också plastsäckar med likrester under golvtiljorna. Grannarna hade börjat känna stanken. Och när han försökte att spola ner likresterna i toaletten blockerades ett avloppsrör i huset. När en rörmokarfirma skulle skölja ur avloppet upptäckte de en köttliknande substans, och de ringde då polisen.

Polisen kunde då bestämma att köttet var från människor, och 1983 blev Dennis Nilsen arresterad, misstänkt för flera mord. Han ursäktade sig för polisen då han inte kunde berätta det exakta antalet mord han hade begått. När man genomsökte hans hus fann man 3 huvuden i kylskåpet, och man fann 13 kroppar på hans gamla tomt. Under rättegången var Nilsen kall och distanserad, han verkade oberörd över att han hade mördat 15 personer. Han dömdes först till livstids fängelse, ett straff som ändrades 1993 till 25 års fängelse.

1993 fick Nilsen permission för en intervju som sedan visades på TV.

Nilsen sitter fortfarande i fängelse. Den 19 mars 2002 förlorade han en juridisk strid om rätten att ge ut sin självbiografi. Manuskriptet som Nilsen skrivit till boken, tänkt att heta Nilsen: History of a Drowning Man, beslagtogs av myndigheterna och Nilsen har inte haft framgång i sina överklaganden. Enligt domstolen bör mördaren inte få ge ut boken med tanke på vilken effekt det skulle ha på allmänheten, inklusive offrens familjer.


Olika Slags Spöken!Det finns olika slags spöken, jag ska berätta om några som finns!

Varsel :
Det finns olika varianter av varsel. Till exempel människor som i sitt dödsögonblick visar sig för nära och kära för en sista hälsning, eller spöken som vill varna om olyckor. Vissa sägs förebåda riktigt stora händelser som krig och jordbävningar, som exempel Mothman. Varsel spöken är de spöken som oftast syns eller hörs.

Polergeist :
Dessa spöken kan vara ganska elaka typer. De kan utsätta människor för allt från oskyldiga små hyss till våldsamma trakasserier och livsfarliga överfall. Poltergeister riktar gärna sin irritation mot speciella personer. Antingen för att de inte gillar personen i fråga eller för att de vill ha huset/platsen för sig själva. Men det finns snälla poltergeister , även om de för det mesta har ett bisarrt sinne för humor.


Sonare : Denna kategori spöken innehåller mördare , tyanner och andra otäckingar som blivit dömda att för evigt irra omkring för att sona sina onda gärningar. Dessa spöken kan man få att försvinna om man som ombud ställer tillrätta det som förfadern klantat till.


Husspöken : Alla sorters spöken kan vara husspöken. Vanligtvis är det en gammal ägare, trotjänare eller likande som valt att sväva omkring i sitt älskade hus och hålla koll på saker och ting. De kan surna till om deras favoritsaker blir flyttade eller om fel folk flyttar in, men i grunden är de harmlösa. En del ser det som sin uppgift att hjälpa och varna husets invånare på alla sätt.


Hjälpsökare : Dessa spöken är själar som inte fått ro på grund av någon oförrätt de råkat ut för. Här återfinns  försvinna , mördade , drunknade , människor som inte fått sin sita önskan uppfylld, barn som letar efter sina fäder och alla andra som av någon anleding inte hamnat i vigd jord. De vill uppmärksamma omvärlden på sitt orättvisa öde och slutar spöka om deras önsklingar om hederlig begravning uppfylls.


Olyckligt kära spöken : Olyckliga flickor eller kärlekskranka ynglingar som sitter på någon klippa vid havet och väntar på att sin trolovade som drunknat , rymt , eller dött i något krig någonstans. Dessa spöken är i allmänhet för upptagna av sig själva för att ställa till förtret för andra.


Giriga Spöken : Här finns snåljåpar och oroar sig för sina efterlämnade förmögenheter. Giriga typer som sålt sin själ till Satan för att skaffa fördelar i jordlivet och andra girigbukar som hellre far runt som osaliga andar än släpper sina materiella tillgångar ur sikte.

SpökfilmerHär är några spökfilmer som finns!

Sjätte sinnet
Ghostbusters 1 & 2
Frighteners
The haunting
13 Ghosts
The Gift
Hämnd ur det förflutna
Beeltejuice
Ghost
The Fog
Under ytan
Poltergeist 1 & 2 & 3
The Ring
Stir of Echoes
Ibland kommer de tillbaka igen
Candyman
Dark Water
Gothika
Jeepers Creepers 1 & 2
Silent Hill
Sleepy hollow
Chucky
Besökarna
Paranormal Activity 1 & 2 & 3
The others
White noice 1 & 2
The woman in black
Paranormal entity
Darkness falls
House on haunted hill
Pulse
Shutter
Ghost Ship
The haunting in connecticut
Trick or treat
Drag me to hell

Woodchester ManisonWoodchester Manison
är en viktorianisk herrgård som byggdes av William Leight. Den blev aldrig helt färdigbyggd, och sedan hans död 1873 har herrgården varit förmål för många undersökningar och hemsökelser. Under de senaste två hundra åren har många repporter som spöken förkommit. I herrgården finns många av Englands mest skrämmande spöken , bland annat en mycket lång man i kapellet och ett otäckt spöke i källaren. Flera besökare har okontrollerat fallit ihop och angripits av osynliga krafter.

I ett av badrummen finns spöket efter en man, som ofta visar sig i form av ett svävande huvud, och i närheten finns ett spöke i form av en gammal kvinna som angriper besökande kvinnor och tar tag i dom i mörkret. Herrgården står på en plats där tre byggnader tidigare stått, och den hemsöks nu av spöken från alla tre byggnaderna.

En slags dokumentär om Woodchester Manison!
Man fårse hur det ser ut på insidan av byggnaden.Filmtips 32

Wolf Creek är en verklighetsbaserad skräck/thriller från 2005.

Handling: Tre backpackers försöker förgäves få igång sitt bilbatteri men inser att de är strandsatta mitt i den australiensiska vildmarken, vid meteorkratern Wolf Creek. Turligt nog dyker Mick Taylor upp. Han är precis så hjälpsam och godmodig som de hade hoppats på och när han erbjuder sig att bogsera dem till sin verkstad några timmar därifrån accepterar de tacksamt erbjudandet. Men Mick är ingen godmodig lantis. Han är ett äkta outback-psycho som precis fått tre nya offer att utföra sina perversa fantasier på..


John George HaighJohn George Haigh
(född den 24 juli 1909 - död den 10 augusti 1949), Han var en seriemördare under 1940-talet. Han dömdes för mord på sex personer, trots att han påstod sig ha dödat nio, han berättade att han hade löst upp deras kroppar i svavelsyra.

Morden
Den 6 september 1944, försvann McSwan. Haigh har senare berättat att han slog honom i huvudet efter att lockat ner honom i en källarr i London. Han satte sedan McSwan kropp i en 40 liters tunna, tunnan innehöll koncentrerad svavelsyra .Två dagar senare återvände han för att titta på kroppen, kroppen hade blivit till slem.

Han berättade för McSwans föräldrar att deras son hade flytt till Skottland för att undvika att bli inkallad till militärtjänst.
Haigh gick sedan över till McSwans hus och när föräldrarna blev nyfikna varför deras son inte hade återvänt hem eftersom kriget var slut, då mördade han dem.

Haighs nästa och sista offret blev Olive Durand-Deacon, 69, en änka och bosatt på Onslow Court. Hon nämnde att Haigh, då kallade sig en ingenjör. Han bjöd henne ner till verkstaden. den 18 februari 1949, sköt han henne i bakhuvudet. Sen satte han henne i ett bad av svavelsyra. 

Rättegången
Det tog bara minuter för juryn att hitta Haigh skyldig. Domare Travers Humphreys dömde honom till döden.
John Haigh leddes till galgen och hängdes den 10 augusti 1949.


Fartyget Queen MaryQueen Mary
byggdes 1936 och var på sin tid ett revolutionerande kryssningsfartyg hos rederiet Cunard Line. Under andra världskriget tjänstgjorde hon i brittiska flottan innan hon återvände som kryssningsfartyg. Hon tog slutligen ur drift i Los Angeles 1967.

Vid Queen Mary har man sett många spöken och oförklariga paranormala aktiviteter.
Vid dörr 13 i maskinrummet har man flera gånger sett ett spöke efter en man som krossades mellan de vattentäta dörrarna under en prövning. Många besökare och bestättningsmedlemmar har beskrivit hur de sett en ung man i blå overall i närheten av dörren.

I simbassängen har spöken efter kvinnor i gammeldags badräkter bevittnas flera gånger. Spår efter blöta fotspår har också iakttagis, trots att bassängen varit tömd på vatten. Ett annat vittnesmål uppger att man sett en dam i vitt i salongen, där hon dansat för sig själv i skuggorna. Där finns också en fantompianist, vars kusliga troner många gånger chockerade fartygets besökare.

Några Kända Spökhus i SverigeSpökslottet på drottninggatan 116 i Stockholm
Spöke : Byggmästaren H.P. Schleffler med svart vagn dragen av svarta hästar. Kusken är behornad och har svans. Det slår gnistor när den kör iväg.

Glimmingehus
Medeltidsborg sydväst om Simrishamn.
Spöke : Svartråttor,en höna med kycklingar och en stor hund; tre genomskinliga 1700-talsdamer och en mystisk droska dragen av sex svarta hästar.

Motala verkstads fabriksbyggnader
Den gamla lönekontoret
Spöken är de gamla döda kanalarbetarna som grävde ut Göta Kanal.

Krapperups slott
Ett slott mellan Höganäs och Mölle
Spöket på detta slott är Vita Frun.

Hörröd
En plats nära Brösarp och Kivik
Spöket enligt vittnen är en svartklädd ryttare på en självlysande vit häst.

Häckeberga slott
Ett slott söder om Dalby
Spöket är en vålnad med ett avhugget som har huvudet fastsnurrat vid kroppen.

Trollenäs slott
Ett slott mellan Eslöv och Marieholm
Vittnen säger att se sett en Varulv. 

Sperlingsholms slott
Ett slott i närheten av Nissan
Enligt vittnen har man sett en svävande värja.

Hultaby herrgård
En gård från 1700 talet, vid Emån
Spöke : Ett ekipage draget av kolsvarta hästar och sju svartklädda herrar i höga hattar.

Ljungs slott
Ett slott utanför Linköping
På slottet finns ryra stycken snälla spöken och ett elakt.

Torpa stenhus
En gård öster om Borås
Spöket på detta stället är Grå frun, som blev levande inmurad i väggen.

Svaneholms slott
Ett slott väster om Säffle
Spöket på detta slott är Sofie Uggla.

Engsö slott
Slott mellan Västerås och Enköping
Spöket på detta slott är : En puckelryggig dvärg i grå mössa och grå långrock.

Husabergsudde camping
Camping söder om Askersund
På denna camping finns tre vitklädda kvinnor och en liten pojke med svart huvud.

Järvsö prästgård
Spöke : Ingmar Bergmans farfars mormor, prostinnan Elsa Margaret Agrell.

Stockholms slott
På detta slott finns Vita frun och grå gubben.

Det silverfärgade tåget
Spöktåg i Stockholms tunnelbana
På den silverfärgade tunnelbanan är alla passagerarna stela och stirrar rakt fram. Tåget går till den halvfärdiga stationen Kymlinge. En röst säger "slutstation" , sedan försvinner tåget. Passagerarna är de som dött i olyckor i tunnelbanan.

Skanskvarn
En kvarn vid Gullmarsplan i Stockholm, som numera är en resturang.
Spöke : Mjölnarhustrun Linda.

Klara kyrkogård
Stockholm
Vittnen berättar om en nunna i svart dok.

Ottis TooleOttis Elwood Toole
, född 5 mars 1947 i Jacksonville, Florida, död 15 september 1996, amerikansk seriemördare, kannibal, psykopat och transvestit. Ottis och Henry Lee Lucas blev partners in crime, de både mördade tillsammas och rånade bensinmackar.


Henry & Ottis

Ottis & Henry
När Ottis växte upp blev han en lösdrivare. År 1974 drev han omkring i väststaterna, där han krävde fyra offer. Sent på året 1976, när Ottis var 29 år, träffade han den enögda, 40-åriga seriemördaren Henry Lee Lucas på ett soppkök i Jacksonville. De åt tillsammans, och utbytte gräsliga historier om sina minnen som mördare. De talade även varmt om en framtid då de kanske skulle mörda tillsammans. De kommande sex och halvt åren var Henry och Ottis nära vänner och färdkamrater, som krävde sina offer efter vägen när de drog från stad till stad genom landet. Väldigt många av deras offer var liftare som de plockade upp efter vägen. När de behövde pengar eller mat rånade de bensinmackar. Två år efter att de hade träffats, flyttade Henry in hos Ottis och hans familj i Jacksonville. Där träffade han Ottis' systerdotter, Frieda Powell. Han blev långsamt förälskad i den lite efterblivna tioåriga flickan som kallade sig Becky.

År 1979 blev Ottis och Henry anlitade på ett takföretag i Jacksonville, som hette Southeast Color Coat. De missade ofta jobbet när de var ute och mördade, men när de väl var där arbetade de mycket effektivt. Två år senare i maj dog Ottis mamma och systern Drusilla med några månaders mellanrum. Systern dog av en överdos, som tros vara ett självmord, och modern av lunginflammation.Om nätterna hemsökte Ottis kyrkogården där modern låg begravd, och sov på hennes grav. Under den här perioden var Ottis väldigt deprimerad, och började dricka mycket och ta droger.

Becky förflyttades till ett ungdomshem. Henry hjälpte henne så småningom att fly och hon följde med honom ut på vägen, på flykt undan rättvisan. Eftersom Henry ville ha flickan för sig själv lämnade han Ottis hemma i Jacksonville. När myndigheterna för barns rättigheter kom och letade efter Becky i januari 1982, flydde hon med Henry till Kalifornien. Från Kalifornien tog sig Becky och Henry till Stoneburg i Texas. Becky började längta hem i augusti, och de började lifta mot Florida igen. Kvällen den 23 augusti kampade de i Denton i Texas. De började gräla och Becky gjorde sitt livs misstag och daskade till Henry i ansiktet. Han högg ihjäl henne ögonblickligen och styckade henne, sedan grävde han ner hennes kroppslemmar i skogen och återvände till Stoneburg. Becky var bara 15 år när hon dog. Dagen därpå i Stoneburg förklarade han i tårar att Becky hade "gett sig av" med en last.

Bekännelser
Den 11 juli 1983 arresterades Henry i Stoneburg, Texas för olagligt innehav av en pistol. Efter det, under de kommande tolv månaderna, började han erkänna till fler och fler mord. Vid ett tillfälle hävdade Henry att han och Ottis tillsammans hade mördat över 300 personer. Man vet inte exakt hur många de tillsammans mördade.

Ottis dömdes för sex mord, varav ett av offren hade blivit innebränd när Ottis hade eldat upp hans hus. Först dömdes han till dödsstraff, men straffet sänktes till livstids fängelse. Han avled  1996 i fängelset, då 49 år gammal. Och vid hans dödsbädd erkände han sig skyldig för mordet på Adam Walsh. 2008 fann polisen Ottis skyldig för mordet på Adam.
 

Filmtips 31

The final är skräckfilm från 2010.

Handling: Utstötta ungdomar hämnas på några elever som plågat dom under en längre tid.


Katherine KnightKatherine Mary Knight
(född 24 oktober 1955) var den första australiska kvinnan skulle dömdes till livstids fängelse utan möjlighet till benådning. Hon dömdes för mord på hennes man John Price.

Mordet
Vid 6 på morgonen blev en granne orolig för att Price bil var fortfarande på uppfarten och när Price inte kom till arbetet. Både grannen och arbetstagaren försökte knacka på Prices fönster för att väcka honom men dom märkte blod på ytterdörren larmade polisen som kom klockan 8. Polisen fick bryta upp dörren och då upptäckte de hans kropp. Knight hade gett honom massa piller så han kom i koma. Hon hade stuckigt Price med en slaktarkniv i bröstet medans han sov. Obduktionen visade att han hade fått minst 37 knivhugg.

Flera timmar efter Price dött, flådde Knight honom och hände upp honom på en dörr i vardagsrummet. Hon halshugg honom och kokade delar av hans kropp, senare serverade köttet med bakad potatis ,kål, och sås.Hon försökte äta delar av köttet men det gick inte att äta engligt henne.
Princes huvud hittades i en gryta med grönsaker. Kastrullen var fortfarande varm när polisen kom till platsen.

Domen
Katherine dömdes till livstidsfängelse för mordet på hennes man.