Massakern i Trolley Square

 
Den 12 februari 2007 runt klockan 18:44 kom Sulejman Talović in på köpcentret Trolley Square som ligger i Salt Lake City, och började skjuta. Strax innan hade Sulejman skjutit på nedervåningen och skadat två personer.

Ett vittne meddelade en butik om vad som hände så att butiken kunde låsa. Sulejman gick vidare till Trolley Square och fortsatte sin massaker därinne.

En av de skadade som blivit skjuten på nedervåningen lyckades efter att ha legat gömd ett tag stoppa en bil, och de ringde efter hjälp.

Den kvällen var den lediga polisen Kenneth Hammond ute på en tidig alla hjärtans dag middag med hans fru då de hörde skottlossning. De lånade en mobil för att ringa efter hjälp. Sulejman stod runt ett hörn och sköt mot Kenneth tills SWAT teamet kom och sköt ihjäl honom. Sulejman sköt ihjäl fem personer och skadade fyra. De skadade kom in till sjukhuset i kritiskt tillstånd. Hans vapen under massakern var ett hagelgevär med ett pistolgrepp, och väskan han hade med sig var full av ammunition.

Efteråt har FBI svårt att fastställa motivet, de sa att det inte var en terrorhandling trots flera vittnen hört Sulejman ropa Allahu Akbar och det finns även inspelat.

Om skyttenSulejman Talović (född 6 oktober 1988 - död 12 februari 2007) föddes i Cerska och flyttade till USA 1998 med hans familj. Han bodde i Salt Lake City med hans mamma, pappa och tre systrar. Som barn var han ofta på köpcentret. Han hoppade av gymnasiet när han var sexton år. Efter skottlossningen begravdes Sulejman i Cerska. Sulejmans faster sa senare till ett nyhetsinslag "Han var en bra kille. Jag vet inte vad som hände," 

Offerna
Teresa Ellis, 29
Brad Frantz, 24
Kirsten Hinckley, 15
Vanessa Quinn, 29
Jeffrey Walker, 53Kommentarer
Postat av: Anonym

Äntligen tillbaka! :D

2014-01-24 @ 11:15:07
Postat av: Ellen Skagelin

Jag avgudar din blogg!!!!

Svar: Tack så mycket!
Dahlian

2014-01-29 @ 14:57:01
URL: http://carpdiem.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0