Allagash bortförandet


Allagash bortförandet inträffade 20 augusti 1976. Fyra män Jack Weiner och hans tvillingbror Jim, Chuck Rak och deras guide Charlie Foltz ute i vildmaren de skulle campa. De åkte till AllagashMaine.

Första natten hände inget. Andra natten i vildmarken upptäckte männen ett klart ljus inte långt i från deras ställe. De brydde sig inte om ljuset först då de trodde det var en helikopter eller liknande, men efter ett tag märkte de att det var märklig kvalitet av ljus. Därefter försvann ljuset. Dagen efter rullade på utan några konstiga incidenter.

De hade försökt fiska på dagen men de fick ingen fisk och bestämde sig för att testa på natten istället. Natten den 20 augusti
slog de läger på stranden vid Eagle Lake i stället. När natten kom så gjorde de upp en eld. De förväntade sig att elden skulle brinna i flera timmar. Elden var tänkt att användas som en fyr för deras ställe under tiden de var och fiskade. 

Efter ett tag upptäckte Chuck samma klara ljus de hade sett två nätter tidigare. Han sa till de andra att ljuset var tillbaka. Alla tittade på ljuset och var överens om att objektet såg mycket större ut denna gången och att ljuset inte gav ifrån sig något ljud. Charlie tog tag i en ficklampa och började ljussignalera S.O.S.

Efter att Charlie precis ljussignalerat slöts en ljusstråle från undersidan av farkosten, ljusstrålen kom i snabb riktning mot dem. De började paddla snabbt mot stranden, men inte Chuck han verkade vara hänförd av objektet. De hann inte långt innan ljuset var precis över kanoten.

Det nästa de kommer ihåg var att de var tillbaka på stranden. De stod alla vid vatten kanten och stirrade efter farkosten som svävade bort ifrån dem, helt plötsligt försvann objektet som en skott rakt upp i luften. Förvirrade och uttmattade av händelsen bestämde männen sig för att gå och lägga sig. Den elden de fixat innan de skulle fiska var nu bara en hög av bränt glöd. De somnade utan att tala om händelsen. Dagen efter pratade de lite om händelsen medans de packade sina saker för att flytta till ett annat ställe. De var inte med om något liknade igen.

Det gick tolv år sedan började Jack och Jim få mardrömmar om att de befann sig i ett medicinskt undersökningsrum, de berättade även att de drömde om varelser med stora svarta ögon och stora huvuden. De berättade för de andra männen om deras mardrömmar och det visade sig att alla drömt liknade mardrömmar.

Männen genomgick hypnos för att försöka komma ihåg vad de var med om natten den 20 augusti 1976. De mindes att de blev bortförda och var ombord på farkosten. Ombord utsattes de för olika tester som hudprover, sädesprover, blodprover och urinprover. Varelserna pratade med männen genom telepati. De sa att de skulle samarbeta och att de inte skulle komma till skada. Efter alla prover släpptes de ner på stranden igen.

Männen har varit med i många tv och radio framträdanden för att prata om bortförandet. De säger sig ha varit med om fler märkliga upplevelser som de tror har något med händelsen i Allagash att göra. Charile har berättat att han ibland hör viskningar, men han kan inte höra vad som sägs, han tror även att han blivit bortförd en andra gång. I en intervju 1994 berättade han om en dröm han haft, han vandrade i en lång korridor och kostigt nog hade plötsligt en mur täckt av murgröna utanför hans hus fått en rund fläck. Jack har sagt i en intervju att han sett märkliga ljus på himmlen i närheten av hans hus. Allagashbortförandena blev ökänt som det första, väldokumenterade, multipla bortförandefallet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0