Colt Lundy och Paul Gingerich


Colt Lundy
var femton år när han och hans vän, tolvåriga Paul Gingerich bestämde sig för att döda Colts styvfar Phil Danner. Motivet sägs vara att de misstänkte att Phil skulle säga nej till deras resa till Arizona för att sälja tröjor.

Mordet
Phil kom som vanligt hem efter jobbet. På trappen utanför huset satt en av sonens vänner (Chase). Phil fortsatte in i huset och ropade på Colt och sa att han var hemma, han frågade även varför sonens vän satt på trappan utanför. När Colt inte svarade på hans fråga fortsatte Phil in i huset då blev han skjuten i bröstet. Personen som höll i pistolen var Colt. Brevid honom stod Paul med ett vapen i handen, de sköt honom tillsammans totalt fyra gånger innan Paul föll död till marken. Efter de skjutit Phil till döds ropade de in vännen som satt på trappen (Chase Williams).

Alla tre stod framför kroppen då Colt sa "ser ni kroppen, ni alla är en del i det nu, om ni berättar för någon kommer ni åka in på livstids fängelse". Paul och Chase åkte hem och åt middag medans Colt packade flyktbilen.

Under natten plockade han upp de andra och de började åka iväg. Bilen var full med vapen, mat, alkohol och narkotika. De körde mot Arizona, men de stannade till på vägen för att växla pengar. Personen som jobbade ringde polisen då hon anade oråd då pojkarna var för unga att åka runt mitt i natten.

Polisen fann pojkarna på morgonen och två timmar senare upptäckte man Phils kropp.

Domen
Domaren ansåg att de skulle dömas som vuxna trots de var minderåriga. De riskerade att få trettio års fängelse och Chase tolv år. Medans pojkarna väntade på rättegången visade de en stark ånger över vad de hade gjort. Colt och Paul dömdes till tjugofem års fängelse, de kommer omplaceras när de är arton. Chase dömdes till sex år, men har släppts, han var den ända som inte dömdes som en vuxen. Paul blev den yngsta att dömas som vuxen i Indiana.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0