West Mesa murders

West Mesa Murders kallas fallet då elva kvinnor hittades mördade och begravda i öknen i västra Mesa i Albuquerque, som ligger i New Mexico. Än så länge har man inte hittat någon misstänkt men polisen misstänker att det är en seriemördare som ligger bakom morden.

Den 2 februari 2009 är en kvinna ute och rastar sin hund, plötsligt får hon syn på ett människoben och kontaktar polisen. Polisen kommer till platsen och börjar undersöka platsen och finner snabbt rester av elva kroppar och ett foster. Kvinnorna var unga och de flesta var latinamerikanska, många av offerna hade kopplingar till droger och prostitution. Polisen misstänker att kropparna har begravts av samma person eller personer.

Alla offerna försvann mellan 2003 till 2005, men kropparna hittades 2009.

Offerna
Jamie Barela, 15 år.
Monica Candelaria, 22 år.
Victoria Chavez, 26 år.
Virginia Cloven, 24 år.
Syllania Edwards, 15 år. (Ända offret som var afroamerikanskt)
Cinnamon Elks, 32 år.
Doreen Marquez, 24 år.
Julie Nieto, 24 år.
Veronica Romero, 28 år.
Evelyn Salaza, 27 år.
Michelle Valdez, 22 år. (Michelle var gravid i fjärde månaden när hon mördades)

 

9 december 2010 släppte polisen fyra bilder på olika kvinnor som misstänks råkat ut för samma gärningsman, kvinnorna verkar vara medvetslösa när fotorna tagis. Det släpptes ytterligare ett foto på en kvinna men som senare identiferades av familjemedlemmar då hon avlidit av naturliga orsaker några år senare. Den 13 december rappoterade polisen att två av kvinnorna på fotorna har identiferats och lever. Polisen har inte gått ut med vart de fann fotorna på kvinnorna.

Det har funnits/finns tre misstänkta (än så länge) gärningsmän, men inga bevis har hittats att kunna binda ihop de till morden. Två av gärningsmännen är döda, en dog 2009 av naturliga orsaker och den andra 2006 då han försökte strypa en tonåring, men tonåringens pojkvän sköt honom till döds. Och den tredje är en seriemördare som sitter i fängelse men nekar att ha något med morden att göra.  Fallet är fortarande ouppklarat och polisen är i behov av flera tips som kan leda till att mördaren hittats och grips.


Bilder på de medvetslösa kvinnorna och på utgrävingarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0