Mordet på Auli Kyllikki SaariMordet på Auli Kyllikki Saari är ett mycket uppmärksammat mordfall i Finland. Den 17 maj 1953 tog den sjuttonåriga Kyllikki Saari cykeln till folkskolan i Kortteenkylä. Efter besöket i skolan berättade Kyllikki Saari för sin vän att hon var rädd att cykla hem, det var sju kilometer hem. Men Kyllikki Saari valde att cykla hem trots sin rädsla och runt 22-tiden började hon cykla hem. Det var det sista gången man såg Kyllikki Saari i livet.

Men Kyllikki Saari kom aldrig hem, den 19 maj anmäldes hon som saknad. Hennes cykel hittades i juli men hennes kropp hittades inte förens 11 oktober 1953, Den kriminaltekniska undersökningen visade att Kyllikki hade dödats genom ett hårt slag i ansiktet med ett trubbigt föremål, hon hade även fått en tallgren i magen men detta hade hänt då hon varit död ett tag.Polisen trodde först att mordet kunde ha sexuella motiv men de fann inga bevis för detta. Begravingen ägde rum 25 oktober 1953 och sammanlagt samlades 25.000 personer.

Femtusen personer förhördes och flera tips kom in. Och det fanns flera misstänkta mest vänsterhänta då mördaren verkade vara vänsterhänt (tallgrenen hade vässats med kniv av en vänsterhänt), man misstänkte även att mördaren hade bil. Men trots detta så har mördaren aldrig hittats. Utredningen upphörde 1956. Mördaren tros vara avliden nu.

Kommentarer
Postat av: Dan Joakim

Terve...Skrivit tidigare...men vilken bra sida du har...Många spännande fall men ändå dock lika många tragiska...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0