Vera Renczi


Vera Renczi
(född 1895 eller 1903) är en rumänsk seriemördare. På tjugotalet förgiftade hon runt 35 personer med arsenik. Hon förgiftade bland annat hennes son, make och olika älskare. Offerna var mellan tjugotre till trettio år (bortsett ifrån sonen).

Vera föddes i en väldigt rik familj i Bukarest. Men familjen flyttade till Berkerekul när Vera var tio år gammal. När hon var femton år började hon bli bråkig och ofta rymde hemifrån. Hon rymde oftast med pojkvänner som oftast var mycket äldre än henne. Efter några år träffade hon en man som hon gifte sig med och fick en son Lorenzo.

Förhållandet blev sämre då Vera misstänkte att hennes man var otrogen. Och en dag så hällde hon i arsenik i ett vinglas som hon gav hennes man. Hon berättade senare till familjemedlemar och vänner mm att hennes man hade övergivit henne och sonen.

Vera gifte senare om sig med en yngre man denna gång. Även denna gång misstänkte hon att hennes nya man var otrogen. Bara några månader efter giftermålet försvann hennes man helt plötsligt och även denna gång berättade hon att hon och sonen blivit övergivna. Efter ett år ska hon ha sagt att hon fått ett brev ifrån mannen som sagt att han aldrig skulle komma tillbaka osv. Detta var sista gången hon var gift.

Även om hon aldrig gifte om sig så träffade hon flera älskare och träffade även gifta män. Alla män som inlett en relation med henne försvann efter några månader eller redan efter några veckor. Om någon frågade vart männen tagit vägen eller liknande sa hon alltid att de varit otrogna eller att de lämnat henne.

En dag hade en hustru till en av männen sett Vera tillsammans med hennes man. Därefter kom aldrig mannen tillbaka hem och hustrun kontaktade polisen. De började undersöka mannen försvinnande. Polisen gjorde en husrannsakan och upptäckte trettiotvå lik i kistor i Veras vinkällare.

Hon greps och häktades, hon erkände morden och berättade att männen varit otrogna eller att deras intresse för henne hade svalnat. Hon berättade även för polisen att hon gillade att sitta i hennes fotölj och att vara omringad av kistorna. Vera erkände även mord på hennes två män och hennes son. Hon berättade att hennes son Lorenzo hade kommit på ett oväntat besök och sett kistorna.

Han hade hotat med att berätta hennes hemlighet och detta gjorde att hon förgiftade hennes egen son. Vera visste om att sonen snart skulle gifta sig, och då trodde hon att han skulle lämna henne förevigt så hon kramade om honom så att hon blev den sista att krama honom innan han dog i hennes armar.

Vera dömdes till livstids fängelse, hon avled senare i fängelset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0