Peter BryanPeter Bryan
(född 4 oktober 1969)
 är en engelsk seriemördare och även kannibal.

Peter föddes 1969, hans föräldrar var ifrån Barbados innan de flyttade till England. Peter var den yngsta av sju barn. Han hoppade av skolan när han var fjorton och började ta olika småjobb som t.e.x jobba i stall och så vidare. 1987 när han bodde i London så hamnde han i bråk med en annan inneboende då han skulle knuffa ner en person ifrån sjätte våningen. Personen kämpade emot och de slogs, Peter fick ett djupt sår i huvudet. Attacken ska ha hänt helt oprovocerat. 1994 erkände Peter mordet på tjugo åriga Nisha Sheth som slogs ihjäl med en hammre 1993.

Han sattes på ett psykiatriskt sjukhus i England (där fick han diagnosen paranoid schizofreni). I februari 2001 ansåg vårdpersonalen/hans läkare att han gjort framsteg med behandlingen. Det inleddes en rättegång om han skulle få komma ut i samhället igen (rättegången tog sex månader). Och det fick han. Under tiden så han var "ute" skulle Peter ha regelbunden kontakt med en psykiatriker och socialarbetare. 2002 flyttades han till ett vandrarhem och där fick han egna nycklar så han kunde komma och gå som han ville.

I oktober 2003 ansåg man att hans tillstånd fortfarande var bättre så man planerade att han skulle få ett mer "eget hem". Men hans "bra" tillstånd varade inte så länge till, 2004 anklagades han för att ha misshandlat en sexton årig flicka strax utanför vandrarhemmet. Han återvände till ett psykiatriskt sjukhus, men han frigavs ett tag efter och då mördade han sin vän Brian Cherry. Grannarna ringde polisen då de hörde skrik och skottlossning. När polisen kom till platsen så höll Peter på att steka den döda mannens hjärna i en stekpanna och de fann Brians styckade kropp i vardagsrummet. Brian hade blivit slagen tjugofyra gången i huvudet med en hammre.


Polisens beskrivning ifrån mordplatsen.

Peter återvände till ett psykiatriskt sjukhus medans han väntade på rättegången. Två månader senare då han fortfarande var häktad mördade han en annan patient Richard Loudwell. Peter berättade om han inte hade avbrutits hade han ätit upp Richards kropp.

Den 15 mars 2005 dömdes Peter Bryan till livstids fängelse. Han kommer aldrig att få villkorlig frigivning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0