Mordet Kevin Hjalmarsson

Mordet på Kevin Hjalmarsson är omtalat mordfall i Sverige, fallet kallas även Kevinfallet. Kevin var fyra år när han mördades att två pojkar på fem och sju år.

Det var den 16 augusti 1998 då Kevin misshandlades till döds, pojkarna hade bråkat vem som skulle bestämma vad i en lek. Kevin dödades med en pinne, pojkarna tryckte pinnen mot halsen så att han kvävdes. Efter att de mördat honom släpade de hans kropp 30 meter till Kyrkviken. Han hittades senare på kvällen i vattnet av sin morfar som då ringde räddningstjänsten/polisen om en vad de trodde drunkning. Folk trodde att det kunde vara en pedofil som var gärningsmannen.

"Kevin hamnade på rygg, de andra två sparkade honom i underlivet – det var de skadorna som fick polisen att i början misstänka ett sexualbrott. Barnen tryckte en fot mot Kevins hals och tryckte sedan träpinnen mot halsen så att han dog. De var medvetna om att Kevin var död. Det var därför de flyttade kroppen – för att dölja den, säger Polisen Rolf Sandberg. De två pojkarna har berättat för polisen hur de drog Kevin nästan 30 meter längs vasskanten och lade honom på en träpall med huvudet under vattnet."

Polisen har kartlagt hans sista timmar.
Klockan 10 lekte han med sina kompisar på lekplatsen. Mamman kom dit och mormor och morfar som bor i samma kvarter berättade om att de spelat bingo. En glad och solig söndag.
Kl 16 var det dags för middag. Sedan gick han ut igen.
Kl 17 sågs pojken på lekplatsen nära Dotteviksskolan efter gångvägen ner mot Kyrkviken.
Kl 17.30-tiden har någon träffat pojken och vittnen har berättat för polisen att de såg honom tillsammans med flera personer. Vilka personer det var undersöks nu av polisen.
Kl 20 var mamman mycket orolig och började fråga efter pojken.
Kl 20.30 startade sökandet. Hela familjen, morfar och mormor hjälpte till.
Kl 21.15 hittades pojken död i Kyrkviken.

Sen kom det fram till att det var de två pojkarna låg bakom mordet. Detta skakade hela Sverige. Eftersom att pojkarna var så unga dömdes de till 10 års behandling inom psykiatrin. Rykten säger att pojkarna inte alls visade någon ånger. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0