Norbert Poehlke


Norbert Poehlke
(född 15 september 1951 - död 23 oktober 1985) var en tysk seriemördare som även kallades The Hammer-Killer. Totalt mördade han sex personer. Morden ägde rum 1984 till 1985, och även under morden jobbade Norbert som polis officer. Han kallas The Hammer Killer att han sköt ihjäl bilägare och stal deras bil för att råna banker, under bankrånen slog han sönder glasrutorna vid kassan.

Morden
Den 3 maj 1984 hittade man den 47-åriga Siegfried Pfitzer död på en rastplats i Marbach. Han hade blivit skjuten i huvudet. Hans bil hittades ungefär en mil bort. Bilen hade kopplas samma dag till en bankrån i Erbstetten. Då hade rånaren slagit sönder skyddsglaset och tagit pengar.

Den 21 december hittades den 37-åriga Eugene Wethey ihjälskjuten vid en rastplats vid Grossbottwar. En vecka senare användes Eugenes bil under ett bankrån i Cleebronn. Och även denna gång användes en slägga för att komma in i banken.

Den 22 juli 1985 hittades den 26-åriga Wilfried Scheider ihjälskjuten på en parkeringsplats i Beilstein. Fast han hade blivit skjuten av en Walther P5 pistol, som vanligtvis är en polispistol. Och offrets bil hittade i Spiegelberg och även denna bil hade använts under ett bankrån.Utredning osv.
Hans kollegor började misstänka Norbert för man funnit hans polisuniform i ett skåp där den inte skulle vara. Norbert sa till hans kollegor att han bytt om där snabbt för en familjemedlem gått bort och han hade gått på en begraving. Polisen blev misstänksamma för inga nya dödsfall hade inträffat i hans familj.

Norbert skulle snart komma in till stationen till förhör men han sa att han var sjuk och sjukskrev sig. Några dagar senare åkte de hem till honom för han hade inte svarat på deras samtal osv, de trodde även att han kanske hade flytt. När de kom in i huset fann de hans fru Ingeborg Poehlke i badrummet, hon hade blivit skjuten två gånger i huvudet. Och i ett av sovrummet fann de sonen Adrian även han hade blivit skjuten.

Tre dagar senare upptäckte man Norbert och hans son Gabriel i en bil nära Brindisi som ligger i Italien. De var döda. Polisen antog att det var mord-självmord. Norberts vapen kunde kopplas ihop med alla de andra morden så fallet lades ner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0